Översikt

Galapagos - Naturkryssning med Forskning & Framsteg

Följ med på en spännande och lärorik resa till Ecuador med Forskning & Framsteg. Under två veckor sätter vi djur och natur i fokus, med en noga planerad resplan för att få ut så mycket som möjligt av vår vistelse. Vi börjar resan i Ecuadors huvudstad Quito för att sedan upptäcka molnregnskogens unika flora och fauna och avslutar med en veckas naturkryssning i Galapagos arkipelag. Tillsammans med vår kunnige svenske färdledare Kristoffer Stighäll och en liten grupp om högst 15 deltagare gör vi små turer i regnskogen, besöker en spelplats för Andinsk klippfågel, gör dagsturer till spännande havsvikar och snorklar i det klara turkosa havet.


Galapagosöarna är en värld för sig och tack vare dess avlägsna och isolerade läge, finns här ett särpräglat djurliv med många endemer. De olika djuren har anpassat sig till varje ös förutsättningar och går inte att hitta någon annanstans på jorden. Vår kryssningsrutt är noga utvald efter årstidens allra mest intressanta öar. Vi får uppleva  häckande Galapagosalbatrosser på ön Española i syd, möjlighet att se stim av hammarhaj vid Genovesa i norr och vi besöker den lilla ön Santa fé där vi finner den endemiska Santa Fé-leguanen som bara finns här för att nämna några av höjdpunkterna. På resan bekantar vi oss med ikoniska djur på Galapagos - som nyfikna sjölejon, jättesköldpaddor, Darwinfinkar, blåfotade sulor och taggiga havsleguaner. 

Charles Darwins utvecklingslära, "om arternas uppkomst" föddes här. År 1831 kom Charles Darwin hit som ung biolog och forskare, varvid han noterade djurens anpassning till miljön på de olika öarna. Hans forskning på Galapagos ledde fram till den utvecklingslära om arternas ursprung som än i dag är en av vår tids viktigaste vetenskapliga upptäckter. På huvudön Santa Cruz besöker vi Charles Darwins forskningsstation där vi lär oss mer om den naturvård och forskning som bedrivs idag. Här får vi även se olika slags jättesköldpaddor, (här levde bl.a. den berömde Lonesomme George innan han dog), och många andra djur.

Exkursioner i Molnregnskogen 
Vid soluppgången ger vi oss ut på stigar och småvägar med våra guider för att spana efter fåglar medan morgondimman lättar. Under dagen kan vi njuta av god mat och siesta på terrassen bland alla färggranna fåglar, innan vi ger oss ut på ännu en vandring på stigarna som omger lodgen. Färgstarka blommor och medicinalväxter kantar stigen och om vi har tur får vi även se olika grodor och ödlor. Men framför allt minns man alla orädda kolibrier som surrar runt som humlor i trädgården, ofta kommer de bara ett par meter ifrån en när de ska suga sockervatten ur en fågelmatare och ger unika tillfällen för fotografering på nära håll. Ecuador räknas som en av de artrikaste platserna i världen med över 42 arter kolibris och med över 300 olika fågelarter vilket gör det till en oförglömlig upplevelse. De små kolibrierna är långnäbbade, kortnäbbade, en liten med racketformade stjärtspröt och alla med glimrande röda och blå färger mot olika nyanserna av grönt, som en otroligt vacker palett. På kvällen ger vi oss ut på en spännande promenad där vi spanar med ficklampor efter nattliga djur som olingo, grodmun, ödlor, amfibier och olika insekter. Vi besöker även en spelplats för den intensivt röda klippfågeln, den undersköna Cock of the Rocks och det finns möjlighet att se större myrpitta lika stor som en höna för att nämna några höjdpunkter.


M/Y Cachalote Explorer
Under vår naturkryssning med nyrenoverade M/Y Cachalote Explorer, äter vi gott och njuter av klimatet, naturen och det fantastiska djurlivet på allra bästa sätt. Genom promenader på kritvita korallstränder och upptäcktsfärder till orörda havsvikar kommer vi djuren mycket, mycket nära. Förutom öarnas överväldigande djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under vattenytan och varje dag finns gott om tid för snorkling. Att simma sida vid sida med en havssköldpadda, rocka eller ett lekande sjölejon hör ofta till höjdpunkterna på resan. De åtta hytterna ombord har air-condition, dubbelsängar eller våningssängar och alla har privat toalett och dusch. På kvällarna har vi genomgång av den kommande dagens utflykter och går även igenom de arter vi sett under dagen som varit. I baren kan man beställa förfriskning och på soldäck kan man njuta av den vackra omgivningen och har man tur kan man få se både delfiner och rockor som hoppar i vågorna.

Vår färdledare Kristoffer Stighäll
Biogeovetare och doktor i biologi. Kristoffer Stighäll är sedan 20 år projektledare för Svenska Naturskyddsföreningens räddningsprojekt för vitryggig hackspett, vilken han också forskat på. Hängiven ornitolog som har bred kunskap om andra djur förutom  botanik och geologi. Kristoffer har bott i Alaska och genomfört naturresor i bland annat Östeuropa, USA, Östafrika, Indien, Sydostasien och Nya Zeeland förutom Peru och Ecuador med Galapagos. Han genomför även olika naturgudningar och florainventeringar och är författare till boken Värt att se i Roslagens natur. Kristoffer är engagerad i amfibier och då inte minst de vackra men hotade pilgiftsgrodorna i Sydamerika.

Du bidrar till att bevara Galapagos.
Genom ditt besök på Galapagos bidrar du till att bevara djurlivet på dessa unika öar som annars hotas av industrifiske och markexploatering, samt av introducerade getter, svin och hundar. Inträdesavgiften till nationalparken går till att bevara öarnas natur från de introducerade djuren, och till att driva Charles Darwin Research Station. Där arbetar man med att rädda och bevara de mest sällsynta djuren. Det hittills mest framgångsrika projektet är uppfödningen och återintroduktionen av jättesköldpaddor och landleguaner, men här bedrivs även annan forskning och viktig utbildning av lokalbefolkningen. Verksamheten betraktas internationellt som en förebild inom ekoturism och uppfödningen här har bedrivits sedan 60-talet.

Reseprogram

 • Dag 1 Avresa från Sverige till Quito

  Avresa från Stockholm/Arlanda tidigt på morgonen mot Ecuadors huvudstad Quito. Färdledaren Kristoffer Stighäll möter gruppen vid utgångsgaten för KLMs flyg mot Amsterdam på Arlanda. Efter en mellanlandning ankommer vi till Ecuador på eftermiddagen. Vi blir upphämtade på flygplatsen av vår samarbetspartner för transfer till vårt hotell centralt beläget i hjärtat av Quito. För de som önskar följer Kristoffer med ut och äter på närliggande restaurang, annars är kvällen fri att upptäcka Quito på egen hand eller vila upp sig efter resan.

 • Dag 2 Stadsrundtur i Quito

  Efter frukost beger vi oss ut på stadsrundtur i den ecuadorianska huvudstaden. Staden är den bäst bevarade kolonialstaden i Latinamerika och den första staden att skyddas på UNESCO:s världsarvslista redan 1978. Guldbeklädda kyrkor, kloster med massiva handtillverkade barrockdörrar och charmiga spanska villor med balkonger fyllda med pelargoner avlöser varandra bland kullerstensgränder och torg. 

  Vi börjar i den gamla koloniala stadskärnan från 1500-talet där den mäktiga Franciscuskatedralen och Plaza de Independencia är belägna. Från några av utsiktsplatserna i staden kan vi också njuta av den 4794 meter höga vulkanen Pichincha. Ekvatorialmonumentet med möjlighet att stå med fötterna på norra och södra sidan av ekvatorn samtidigt, är också en av höjdpunkterna när vi utforskar staden. Gemensam lunch under dagen. Eftermiddag och kväll är fri att upptäcka Quito på egen hand. Imorgon beger vi oss mot Mindoområdet och molnregnskogen. 

  Måltider: Frukost och lunch.

 • Dag 3 Avresa från Quito till Molnregnskogen

  Tidig transfer från hotellet i Quito till Bellavista Lodge i Mindoområdet (ca 2 tim). På eftermiddagen exkursion med Kristoffer och vår lokala naturguide i reservatet där vi får lära oss mer om hur de olika arterna har anpassats till denna fascinerande biotop. Här kan vi även sitta i trädgården och studera olika slags kolibirs på nära håll. På kvällen kan vi se på omgivningarna med guiderna i ficklampssken. Inkvartering på Bellavista Lodge. 

  Måltider: Helpension

 • Dag 4 Fågelskådning i Mindo

  Idag ger vi oss iväg innan frukost för att besöka en spelplats för den intensivt röda Andinska klippfågeln, den vackra ”Cock of the Rock”. Här visar hannen upp sin lysande orangeröda fjäderdräkt, hoppar upp och ner bland grenarna och stöter fram gutturala små ljud för att få honornas uppmärksamhet. En unik upplevelse! Vid 8.30 är vi tillbaka på lodgen där vi får en välförtjänt frukost. Resten av dagen kan vi vandra längs alla leder runtom lodgen, sitta och njuta på terrassen där kolibrierna svärmar likt bin kring matarna eller njuta av utsikten över skogen. Under eftermiddagen ger vi oss ut med vår naturguide i reservatet runtom. Färgstarka blommor och medicinalväxter kantar stigen och om vi har tur kan vi även se lite grodor och ödlor.Vi äter en gemensam middag ute på Bellavista Lodge innan vi ger oss ut på en kvällsexkursion runt lodgen.

  Måltider: Helpension.

 • Dag 5 Exkursioner i Molnregnskogen - Resa tillbaka till Quito

  Tidig morgon med fågelskådning i regnskogen då det är den bästa tiden att få se vackra färgglada fåglar på riktigt nära hål. Efter frukosten kan man själv välja mellan ett flertal olika exkursioner med eller utan guide eller bara njuta av omgivningarna runt lodgen. Här blir det även goda möjligheter att fotografera olika fåglar. Vid tretiden beger vi oss ut tillbaka till hotellet i Quito. Kvällen på egenhand. Övernattning på hotell central beläget i Quitos historiska centrum. 

  Måltider: Frukost och lunch.

 • Dag 6 Till Galapagos och Charles Darwin

  Transfer till flygplatsen tidig morgon. Ett par timmar senare anländer vi till ön Baltra i Galapagosarkipelagen. Här träffar vi vår guide och bagaget transporteras direkt till båten medans vi får möjlighet att upptäcka huvudön Santa Cruz. Med buss tar vi oss till Itabacakanalen och tar färjan över till ön. På vägen får vi se det bördiga jordbrukslandskapet med sina bananodlingar, majsfält och betande kreatur. På höglandet stannar vi bland hagmarkerna för att leta efter betande jättesköldpaddor, Galapagosfinkar och rubinröda flugsnappare i sin naturliga miljö. Vi stannar till för lunch innan vi fortsätter resan med buss ned till andra sidan och den lilla staden Puerto Ayora. Här besöker vi Charles Darwin-stationen och dess museum för att studera de olika avelsprojekten för drushuvudödlor och olika raser av jättesköldpaddor. Lyckade projekt som gett ett enastående resultat. På kvällen välkomnas vi på vår motoryacht Cachalote Explorer och äter en gemensam middag.
  Måltider: Helpension.

 • Dag 7 South Plaza och Santa Fe Island

  En av dom minsta öarna är Plazas som består av två mindre öar åtskiljda av en kanal. Öarna  hör till de låga torrare men har en karg skönhet med många färger, här går vi iland på den södra ön. På ön trivs de färgglada gula landleguanerna sida vid sida med havsleguaner. En ovanlig hybrid av land och havs leguaner kan man också stötta på här.  Vid klipporna mot havet ser vi rödnäbbad tropikfågel och måsar häcka. Ön är också hem för en av de största ungkarlskolonierna av sjölejon. Här växer också den karaktäristiska tjockbladiga sesuviumväxten som skiftar färg beroende på vilken säsong det är. Från gröngul under den regignigare perioden till röd under den torrare perioden, när vi är på besök.

  Vi gör även ett besök på ön Santa Fe, ytterligare en av de mindre öarna. Här kan vi se härmtrastar, pelikaner och framför allt Santa Fevarianten av landleguan som endast finns på denna ö. Santa Fe-leguanen kan vara svår att få syn på då den har anpassat sig till öns miljö och har en brunaktig nyans som smälter in perfekt i omgivningen. På grund av den begränsade yta den lever på räknas denna art som högst sårbar. 
  Måltider: Helpension

 • Dag 8 San Cristobal Island

  Idag utforskar vi ön San Cristobal (eller Chatham som den också kallas), en av de äldsta öarna i arkipelagen. Ön är det enda ställe där man kan se alla tre slags sulor häcka samtidigt (blåfotad-, rödfotad- och Nasca-sula). Här kan vi också se större fregattfågel. Runt ön finns några av de mer kända landmärkena från Galapagos som Witch Hill, en pudervit sandstrand med vackra stenformationer och ett överflöd av djur som havssköldpaddor, havsleguaner, rockor och sjölejon. Det klara vattnet är perfekt för snorkling och här kan vi se tropiska fiskar och koraller. El junco-lagunen, belägen 700 meter över havet är en av få färskvattensjöar på Galapagos och lockar till sig många olika fågelarter. Här kan man se fregattfåglar tvätta bort salt från vingarna, plus Bahamaand och Amerikansk Rörhöna för at nämna några. Namnet junco kommer från en planta med samma namn som växer här.
  Måltider: Helpension.

 • Dag 9 Española Island

  Den sydligaste ön på Galapagos är Espanola och på grund av dess avlägsna läge har det utvecklats flera endemiska arter här. Vi besöker Gardner Bay på den norra sidan av ön där den långa vita stranden hyser en koloni med sjölejon som ligger och dåsar i sanden, en härlig syn. Här finns även havsleguaner som är rödfärgade i stället för gråsvarta. Vi passar också på att snorkla vid Islote Gardner och Islote Osborn där man kan se mängder av tropiska fiskar, revhajar och sköldpaddor. Vi besöker också Punta Suarez fantastiska djurliv. Längs klipporna finns det blåshål som sprutar upp vatten 20 meter i luften. Här får vi även se Galápagosalbatross vilken i princip bara häckar här, och går att se på hösten under deras häckningssäsong. Albatrossen är den största fågeln på Galapagos och har ett vingspann upp till 2,5 meter. Just denna art räknas som akut hotad sen 2007 på grund av att de endast häckar på Espanola. På dessa öar är det djur som står högst i näringskedjan Galapagosvråken, vilken vi kan se här. Den har inga naturliga fiender men är fåtalig och därför klassad som en hotad art. En annan endemisk art man kan se här är Españolas lavaödla som är en av sju olika arter av lavaödlor på Galapagos - ett perfekt exempel på Darwins evolutionsteori då man tror att alla dessa arter har utvecklats från en och samma art från början, där varje art varierar i form, färg och beteende anpassat efter den miljö de lever i. Måltider: Helpension.

 • Dag 10 Floreana Island

  Kärt barn har många namn, och ön Floreanas officiella namn är egentligen ”Santa Maria” men den går också under det engelska namnet "Charles". Ön har en rik och spännande historia med sjörövare, valjägare och tidiga kolonisatörer men här är också en av de bästa platserna för snorkling på hela Galapagos. Förutom det marina livet besöker vi Cormorant Point känd för sin gröna strand där olivinkristaller gör att stranden ser grönaktig ut. Här finns en stor inlandslagun där vi kan få se röda flamingos vandra omkring. Vi snorklar också vid en av Galapagos bästa platser Devil's Crown. En vulkanisk krater som sticker upp ur havet och skapar ett korallrev som lockar till sig hajar, rockor och tropiska fiskar. Vi gör också ett stopp vid Post Office Bay, en av få besöksmål på Galapagos som man besöker för den mänskliga historiens skull. På 1700-talet inrättades en inofficiell trätunne-brevlåda av valjägare för att de skulle kunna komma i kontakt med sina anhöriga. Här lämnade man sitt brev och hoppades att någon skulle passera förbi och ta med sig brevet till dess slutdestination. Än idag fungerar denna tradition då turister lämnar vykort till nära och kära och tar med sig kort för att leverera till en destination där de själva bor.
  Måltider: Helpension.

 • Dag 11 Santa Cruz Island / James Island

  Få platser får en att tro att tiden stannat långt före vår tideräkning som Dragon Hill på Santa Cruz. Här hittar man en stor mängd landleguaner som ser ut som miniatyrdrakar vilka vandrar runt på de soldränkta klipporna. Det är lite oväntat att legunarena fortfarande finns kvar på ön Santa Cruz, som har det största antalet invånare på Galapagos vilka introducerat husdjur som hundar, katter och getter, vilka gjort stor skada på djurlivet. Utöver leguanerna kan man här också se en saltvattenlagun med intressant fågelliv.

  Ön James eller Santiago som den också kallas ligger mellan Isabela och Santa Cruz och erbjuder flera slags sjöfåglar, havsleguaner och även den ovanligare pälssälen. Vi stannar vid Sullivans Bay där en vacker korallstrand leder en till ett 100 år gammalt lavafält som sträcker sig så långt ögat kan nå. Här kan man se två olika typer av lava, pahoehoe lava som man huvudsakligen hittar på Hawai och Galapagos 'a'a lava. En fördel att ha bra vandringskor på sig då lavasten är vass och hård att gå på.
  Måltider: Helpension.

 • Dag 12 Genovesa/Tower Island

  Genovesa eller ”fågelön” som den också kallas har fått namnet för olika fågelarter som häckar här. På grund av dess avlägsna läge har få andra djur nåt ända hit, vilket tillåtit fåglarna att ta över ön. Här kan du se stora grupper av stormsvalor, stora bon av fregattfåglar bland mycket annat. Ön har en lite speciell form som en halvmåne då det är de högsta delarna på en utslocknad vulkan som sticker upp ur havet. En av väggarna kring vulkanen kollapsade för många år sen, vilket möjliggjorde att havsvatten kunde ta sig in och har skapat riktigt bra förutsättningar för snorkling. På grund av öns form skyddar den från att vind och vågor tar sig in, vilket gör detta till en utmärkt plats för nybörjare. Vi besöker Darwin Bay där vi vandrar längs den vita korallstranden, som fortsätter förbi mangroveskog med olika fåglar. Nazscasula och rödfotad sula är tillsammans med svalstjärtad mås vanliga här men man kan också se brun noddytärna och darwinfinkar. Längre ner längs stigen ser vi tidvattenpooler där sjölejon lekfullt simmar. På slutet når man en klippa med en storlagen utsikt över omgivningen. Vi stannar också till vid El Barranco där det finns möjlighet att se jorduggla och pälssäl.
  Måltider: Helpension.

 • Dag 13 Santa Cruz Island, Baltra airport

  Idag är vi tillbaka där vi startade vår resa på ön Santa Cruz. Innan frukost gör vi en utflykt till Turtle cove på den norra ändan av ön. Endast med våra zodiaker kan vi nå denna plats omgiven av hög mangroveskog. Här är en skyddad plats för marint liv att växa sig större i tryggheten under mangroverötterna där de kan skydda sig från rovdjur. Här kan man på nära håll få se svartfenad och vitfenad revhaj, mindre havssköldpaddor och olika slags rockor. Vi beger oss tillbaka till båten för frukost tillsammans innan det är dags att ta farväl av vår guide och besättning och bege oss till ön baltra och flygplatsen. Vi lämnar Galapagos och med oss har vi oförglömliga möten med denna rika övärld. Vi landar i Guayaquil på Ecuadors fastland och fortsätter hemåt under kvällen med KLM.
  Måltider: Frukost

 • Dag 14 Hemkomst till Sverige

  Efter en mellanlandning i Amsterdam fortsätter vi mot Sverige och är åter på Arlanda vid 17-tiden dag 14. 

Resans höjdpunkter

 • Exkursionerna i molnregnskogen med bland annat över 300 fågelarter.
 • Extra utflykten till Refugio Angel Paz där det ges möjlighet att se Andinsk klippfågel och myrpittor
 • Boende central beläget i Quitos historiska centrum
 • Närkontakten med djuren på Galapagos. Både på land och när vi snorklar med sjölejon och sköldpaddor.
 • Vår svenske färdledare, Biogeovetare Kristoffer Stighäll
 • Ön Española med Galapagosalbatrossen häckningskoloni

Karta

Resfakta

Reslängd 14 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg
Pris Från 79 900 kr
Enkelrumstillägg 3 900 kr Gäller endast i Quito och på Bellavista lodge. På kryssningen delar man hytt
I priset ingår
 • Flyg från Sverige- Ecuador t/r med KLM, inkl skatter
 • Inrikesflyg till Quito - Galapagosöarna - Guayaquil
 • Klimatkompenserat flyg alla sträckor
 • 7 nätters naturkryssning på M/Y Cachalote Explorer med helpension
 • Kaffe, te, mineralvatten och fruktjuice ombord på båten samt snacks
 • Smidiga transporter in till öarna med bekväm zodiak.
 • Snorklingsutrustning och våtdräkt
 • Möjlighet till snorkling varje dag under kryssningen
 • 2 nätter/ 3 dagar i Molnregnskogen på Bellavista lodge med helpension
 • Extra utflykt till spelplats för Andinska klippfåglar
 • 3 nätter på boutiquehotell i hjärtat av Quito inkl. frukost
 • Stadsrundtur i Quito med Middle of the world museet och lunch.
 • Engelsktalande, mycket kunnig naturguide på Galapagos och i molnregnskogen
 • Svensk färdledare, biologen Kristoffer Stighäll
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

* Nationalparksavgift Galapagos 100 USD
* Dricks till guide och besättning på Galapagos
* Måltider ej omnämnda i programmet
* Egna utgifter

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

Göteborg och Köpenhamn mot eventuellt tillägg

Resplan

Dag 1. Avresa från Sverige till Quito
Dag 2. Stadsrundtur i Quito
Dag 3. Avresa från Quito till Bellavista lodge i Mindo
Dag 4. Fågelskådning i Mindo 
Dag 5. Exkursioner i Molnregnskogen - Resa tillbaka till Quito
Dag 6. Till Galapagos och Charles Darwin-stationen
Dag 7. South Plaza och Santa Fe
Dag 8. San Cristobal
Dag 9. Española
Dag 10. Floreana
Dag 11. Santa Cruz och James 
Dag 12. Genovesa 
Dag 13. Santa Cruz, Baltra airport 
Dag 14. Hemkomst till Sverige

Resesätt KLM
Klimat

Ecuador och Galapagos övärld ligger precis vid ekvatorn vilket gör detta till en destination som passar sig året om på grund av det behagliga klimatet. Kyligare i vattnet oktober-november men lån av våtdräkt ingår.

Valuta

Ecuador har ingen egen valuta utan det är istället amerikanska dollar som används som officiell valuta (USD).

Vaccination

Du bör ha ett fullgott grundskydd inför din resa. Kontakta närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för information om de vaccinationer och profylaxer som behövs. 

Resans karaktär

Resan ställer i princip inga fysiska krav på deltagarna. Landgång och zodiakbåtar gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Men besättningen sträcker alltid ut en hjälpande hand innan man får gå av. Landstigningarna sker ibland vid klippor eller på sandstränder där man får stiga av och gå i vattnet ett par meter.

Bellavista lodge - Naturen här står i stark kontrast både till Quitos torra högland och Galapagos arkipelag och det fuktigt klimat med molnregnskog ger förutsättningar för en unik och annorlunda miljö. Här finns över 300 fågelarter.

Deltagarantal

Mini 10, max 15

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Äventyrsresor reser med båtar som endast tar 16 passagerare och under 7-nättersturerna når vi ut till de mest intressanta öarna långt ut i Galapagos arkipelag. Med små båtar kommer vi in i små vikar och hamnar dit de stora båtarna inte har tillstånd att lägga till. Dessutom finns det restriktioner på vissa av de platser vi besöker att bara 16 deltagare får landstiga samtidigt, så du slipper stanna ombord för att invänta att andra deltagare kommer tillbaka.

De 8 hytterna ombord på Cachalote Explorer har privat dusch/wc samt dubbelsängar eller våningsängar. Båten har luftkonditionering, salong och soldäck. 

Nationalparksavgift samt besökskort på Galapagos tillkommer, 100 USD per person.

Boende

 • La Casona de la Ronda

  Hotell La Casona de la Ronda är ett boutique-hotell i kolonial stil i hjärtat av Quito. Huset byggdes 1738 och är inrett med rustika trämöbler och har gott om gemensamma ytor. Smakfullt renoverat för att bevara den genuina atmosfären och det kulturella arvet men med alla moderniteter som t.ex. fri wifi. På hotellet finns en restaurang, en bar och en mysig trädgård. En generös frukostbuffé ingår. Alla rum har TV, hårtork och safety box.

   

 • Bellavista Cloud Forest Reserve & Lodge

  Bellavista Eko Lodge ligger i Ecuadors högland mitt i molnregnskogen. Med över 300 fågelarter, 42 slags kolibris, tukaner, tangaror, mot-moter och manakiner som observerats här är detta en unik miljö att bo i.

  Lodgen upprättades år 1990 med huvudsyfte att bevara den unika primära och sekundära molnskog som fanns här. Idag skyddas över 700 hektar skog runt lodgen på en höjd mellan 2500 - 3500 höjdmeter. 347 hektar är från och med 2019 även en del av SNAP (National System of Protected Areas) och skyddas nu under Ecuadoriansk lag och får ej skövlas. Det finns ca 8 km av olika leder som sträcker sig runt lodgen där man gör olika exkursioner båda dag och kväll för att upptäcka det spännande djurlivet. Från lodgens veranda ges ypperliga tillfällen att skåda fågel och det finns goda möjligheter att se den endemiska Toucan Barbet men även andra arter som Russet-Crowned Warbler, Green and black Fruiteater och Plate billed Mountain Toucan för att nämna några. Här syrrar även kolibris likt humlor kring matarna och några av de mer vanliga arterna man kan skåda är Empress Brilliant, Gorgeted Sunangel, Booted Racket tail och Collared Inca.

  Lodgen har 19 rum och är 100 % ekologisk, med dusch och wc på rummen. 

  På hotellet
  * WiFi i lobbyn
  * Restaurang
  * Bar
  Terrass
  * Trädgård

  På rummet
  * Dusch/Wc

 • M/Y Cachalote Explorer

  M/Y Cachalote Explorer är en nyrenoverad, fullt utrustad och rymlig yacht. Från början en fiskebåt som år 2000 omvandlades till ett bekvämt kryssningsfartyg. De åtta hytterna har luftkonditionering, dubbelsängar eller våningssängar och alla har privat toalett och dusch.
  Hytterna är fördelade på övre och nedre däck och finns i tre kategorier, 1 st C-hytt, 5 B-hytter och 2 A-hytter. 
  Detta fartyg var ursprungligen byggt för turer på Kanadas västkust. Nu är hon anpassad för kryssningar kring ekvatorn i Galapagos övärld. Det finns luftkonditionering i alla utrymmen på båten, stora gemensamma ytor i salongen och flera trevliga utomhusdäck. Därför passar hon för en behaglig kryssning i den vackra miljön runt Galapagos och tar som högst med 16 passagerare.

  Stabil transport till land

  Med hjälp av två stabila zodiakbåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får med andra ord maximalt med tid till att njuta av de spännande djuren och den vackra naturen.

  Snorklingsutrustning finns ombord

  Det finns möjlighet till snorkling nästan varje dag. Ombord finns utrustning att låna. Vid behov kan du även hyra våtdräkt till en kostnad av f.n, 30 usd/vecka.

  Vår egen kock tillagar maten

  Ombord serveras en riklig frukost samt lunch och middag i salongen. Maten tillagas alltid av båtens egen kock. Mellan måltiderna finns kaffe och te till självservering i salongen. Mineralvatten och fruktjuice ingår till måltiderna. Önskar man ett glas vin, öl eller en drink, finns det att köpa i baren. Det går bra att använda betalkort ombord.

  Tekniska specifikationer

  Byggår: 1988
  Renoverad: 2000 samt 2018
  Mått: 26m x 7m
  Maxfart: 8 knop
  Passagerarantal: 16

Inspiration

Utflykt med zodiak till Cerro Brujo