Översikt

Galapagos - Island Hopping

Utforska Galapagos unika djurliv på två av de viktigaste öarna i arkipelagen, Santa Cruz och San Cristobal. På höglandet i Santa Cruz bor vi mitt i den frodiga naturen där jättesköldpaddor vandrar fritt utanför rummet. Vi förflyttar oss sen till det mysiga hotellet mitt på San Cristobals huvudgata ett stenkast från piren och vattnet. Genom att bo på de olika öarna kommer du både naturen och lokalbefolkningen nära och har möjlighet att anpassa utflykterna utefter tycke och smak. Det turkosa vattnet bjuder in till härliga vattenaktiviteter, ofta tillsammans med våra nyfunna vänner de nyfikna sjölejonen. Utflykter som kajak, snorkling och SUP-bräda erbjuds i kombination med att vi får lära oss mera om det arbete som utförs för att bevara de endemiska arterna på Darwincentret. Vi lär även känna lokalbefolkningen som Polo och Jacqui som driver de boenden vi bor på och de delar med sig av sina egna smultronställen. Välkommen att uppleva paradiset på jorden - i alla fall enligt Polo och Jacqui.


Den här resan passar den äventyrliga
och aktiva resenären som uppskattar att resa och upptäcka på egen hand. Med enkla men unika lokalägda boenden med det bästa läget för natur- och kulturupplevelsen, utforskar vi öarna Santa Cruz och San Cristobal både på egen hand och på de olika dagsutflykterna som ingår. Du väljer själv när du vill resa. Det behagliga klimatet gör Galapagos till ett fantastiskt resmål året om!

De förtrollande öarna som de först döptes till lever upp till sitt namn där varje ö har ett helt unikt djurliv som utvecklats under millenier. Då öarna alltid har varit helt isolerade från fastlandet har de djur och växter som flutit eller flugit hit, utvecklats och anpassat sig till det ekosystem som varit rådande på just den ön. På grund av denna utveckling har detta lett till många olika slags endemiska arter som inte går att finna på någon annan stans på jorden. Det finns få platser som kan mäta sig med Galapagos orädda djurliv. Här känns det som att tiden stannat långt före vår tideräkning.


Under en vecka i Galapagos ö-värld får vi lära känna Polo och Jacqui, båda lokalbor på Galapagos men med en förkärlek för varsin ö. Polo är bosatt på huvudön Santa Cruz, uppe på höglandet på sitt reservat för jättesköldpaddor omgivet av skog och grönska. Här bor man på en tältcamp och njuter av lugnet och utsikten. Jacqui bor på ön San Cristobal där hon driver sitt konstnärliga bed & Breakfast ett stenkast från havet. Här har vi friheten att planera våra egna utflykter med den perfekta utgångspunkten nära hamnen på en av de större öarna, nära liv och rörelse. Genom dessa två små unika boenden får ni uppleva det bästa av Galapagos, från lugn och grönska till liv, hav och sand.

Resan börjar med aktiva dagar på Santa Cruz där vi upplever allt ifrån kajakpaddling till att utforska det marina livet under havsytan. På kvällarna drar vi oss tillbaka upp till höglandet och bergen där vi njuter av lugna kvällar med en spektakulär stjärnhimmel. På vårt tältläger kan man välja mellan att bo i ett trädhus eller i safaritält mitt i naturen. Efter en trerättersmiddag, avslutar vi dagen med en drink medan vi njuter av solnedgången. Har vi tur får vi se jättesköldpaddorna vandra förbi utanför vår altan. Vi avslutar med lata dagar på ön San Cristobal där vi får ta del av det avslappnade ö-livet, de vita sandstränderna och möjligheten att genom Jacquies tips göra egna utflykter efter eget tycke och smak. På kvällarna äter vi middag på olika restauranger och får uppleva Galapagos vardagsliv. 

Jättesköldpaddor, landleguaner, sjölejon, blåfotade sulor och tusentals havsleguaner blir till nya bekantskaper på vår Galapagosresa. Djuren här ser inte människan som en fiende, utan de är mest nyfikna eller likgiltiga och orädda. Förutom öarnas mycket speciella djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under ytan. 

Charles Darwins teori om arternas uppkomst föddes här. 1831 kom Charles Darwin hit för att studera djuren på de olika öarna. Hans omfattande forskning ledde senare fram till den utvecklingslära om arternas ursprung som än i dag är en av vår tids viktigaste vetenskapliga upptäckter. Under vår resa får vi lära oss mer om naturvårdsprojekten och den forskning som bedrivs idag, för att bevara detta djurliv.

Du bidrar till att bevara Galapagos
Genom ditt besök på Galapagos bidrar du till att bevara djurlivet på dessa unika öar som annars hotas av industrifiske och markexploatering, samt av introducerade getter, svin och hundar. Inträdesavgiften till nationalparken går till att bevara öarnas natur från de introducerade djuren, och till att driva Charles Darwin Research Station. Där arbetar man med att rädda och bevara de mest sällsynta djuren. Det hittills mest framgångsrika projektet är uppfödningen och återintroduktionen av jättesköldpaddor och landleguaner, men här bedrivs även annan forskning och viktig utbildning av lokalbefolkningen.  

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Quito, Ecuador

  Vi flyger från Sverige på morgonen med en mellanlandning i Europa innan vi anländer samma eftermiddag i Quito. Vi möts av en representant som tar oss till vårt centralt belägna hotell i Quito. Kvällen är fri att på egen hand upptäcka staden.

 • Dag 2 Stadsvandring och egen tid i Quito

  Staden Quito är belägen på 2.800 meters höjd, omgiven av snöklädda vulkaner. Det är den bäst bevarade kolonialstaden i Latinamerika och den första staden att skyddas av UNESCO:s världsarvslista redan 1978. Guldbeklädda kyrkor, kloster med massiva handtillverkade barrockdörrar och charmiga spanska villor avlöser varandra bland kullerstensgränder och torg. 

  Idag lär vi oss mera om den gamla, koloniala stadskärnan från 1500-talet på en tre timmar lång stadsvandring. Här är den mäktiga Franciscuskatedralen och torget Plaza de Independencia belägna och även många trevliga restauranger och caféer. Vi besöker också stadens mest kända koloniala gata, La Ronda, där vi får lära oss mera om traditionellt arbete i Quito. Efter vår stadsvandring har vi en fri eftermiddag att promenera och njuta av den latinamerikanska atmosfären. Eftermiddag och kväll på egen hand. Övernattning på centralt hotell i Quito. (F)

   

 • Dag 3 Mot Galapagos

  Transfer till flygplatsen vid halvåttatiden på morgonen. Ett par timmar senare anländer vi till ön Baltra i Galapagosarkipelagen. Denna lilla ö var en militärbas under andra världskriget. Flygplatsen byggdes med den mest avancerade miljötekniken med fokus på att dra ner energi och utsläpp och var den första ekologiska flygplatsen i världen.

  Äventyret börjar så fort vi landat! Vid ankomsten får vi tillgång till flygplatsens lounge där vi får möjlighet att byta kläder, sätta på lite solskyddsfaktor och ta en kall drink innan vi tar oss till Itabacakanalen. Det finns ingen bättre introduktion till Galapagos än att hoppa i vattnet så fort som möjligt. Här får vi möjlighet att paddla kajak, snorkla eller paddla SUP och vi får vårt första möte med det fantastiska djurlivet som blåfotad sula, sjölejon, brun pelikan, hägrar och vitfenad revhaj. Vi glider förbi vackra mangroveträd och lavaklippor på vatten så klart att man kan se det marina livet på botten flera meter ned. En båt assisterar oss på vägen och bjuder på vatten, snacks och handduk mellan aktiviteterna. Ingen erfarenhet krävs och all utrustning finns att låna som till exempel kajaker och flytvästar. Under dagen äter vi en medhavd lunchbox. 


  Vi beger oss upp till det bördiga höglandet på ön Santa Cruz där vi kan se jättesköldpaddor vandra i det vilda. Vi kör till vårt exklusiva reservat för jättesköldpaddor där vårt tältcamp ligger på en höjd med utsikt över havet i fjärran. Detta kommer bli vårt hem för de kommande tre nätterna. Ljudet från fåglar och brisen är det enda vi hör på kvällen när vi njuter av den stjärnklara himlen. Med utsikt över höglandet och skogen runt omkring njuter vi av lugnet och att vi har denna plats helt för oss själva, förutom en och annan sköldpadda som vandrar kring tälten. På kvällen njuter vi av den färggranna solnedgången medan vi äter en trerättersmiddag tillagad av deras mästerkock i utomhusköket vid huvudbyggnaden. (Helpension)

 • Dag 4 Upptäck ön Santa Cruz

  I dag vaknar vi tidigt, redo att upptäcka mer av vad Galapagos ö-värld har att erbjuda. Efter frukost byter vi frodig grönska på höglandet till torrare lågland och fascineras av den varierande vegetationen. Vår första aktivitet för dagen är El Garrapaterostranden där vi paddlar ut runt bukten för att se mer av ön och det marina livet, en tur på ca 45 min. Föredrar man att vandra kan man istället besöka Brackishlagunen där man har stor chans att se rosa flamingos. 

  Vi kör till ett område på Santa Cruz bortom allfarvägarna, Cerro Mesa utsiktspunkt, där vi kan beundra hela södra sidans fantastiska strandremsa. Vi fortsätter sen till en av Galapagos unika bergsformationer Cerro Mesa där vi vandrar ner ca 30 min till botten av den kollapsade kratern. Vi utforskar denna unika miljö en stund innan vi vandrar upp igen, en vandring på 45 min - 1 timme. Under vår vandring har vi möjlighet att se många endemiska fågelarter. Till exempel spettfinken. Har vi tur kan vi också springa på en och annan jättesköldpadda på leden.

  Efter lunch besöker vi "El Trapiche" - ett sockerrörsplantage där vi får en glimt av det dagliga livet på Galapagos för lokalbefolkningen. Vi får se hur man framställer socker på gammalt traditionellt sätt. Vi får också lära oss om olika destilleritekniker och får med oss lite tips på hur man rostar kaffe på bästa sätt. Vi avslutar dagen med ett besök vid "Los Gemelos", två stora imponerande kratrar. Kvällen spenderar vi på Hotel Magic. (Helpension)

 • Dag 5 Puerto Ayora

  Efter frukost tar vi oss ner till hamnen Puerto Ayora där vi börjar med en promenad till vackra Tortuga Baystranden. Här kan vi se marinleguaner, ta en simtur, snorkla eller bara njuta av den fina vita sandstranden. Stranden Tortuga Bay har fått sitt namn av de gröna havssköldpaddor som kommer hit för att lägga sina ägg. Efter lunch besöker vi Charles Darwin-stationen och dess museum för att studera de intressanta avelsprojekten för drushuvudödlor och jättesköldpaddor. Lyckade projekt som har gett ett enastående resultat. Efter detta åker vi till Chocolapagos där vi möter ägaren Juan Daniel Navarro, som berättar om historian kring kakao i Ecuador och i världen. Han föddes på Galapagos och startade sitt söta företag med sin familj för några år sen. Juan Daniel kommer sen att lära oss hur man gör en chokladsköldpadda av deras egen choklad som du sedan får ta med dig hem och njuta av. Transfer tillbaka till Hotel Magic. (Helpension)

 • Dag 6-7 San Cristobal

  Tidig morgon beger vi oss ner till Puerto Ayora hamn för att ta speedbåt över till ön San Cristobal också kallad Chatman Island som är nr 5 i storleksordning och en av de äldsta öarna i arkipelagen. Puerto Baquerizo Moreno som är den största staden på ön är också huvudstaden på Galapagos. På ön finns det mycket att upptäcka, allt från Darwinmonumentet, färskvattensjön El Junco till sjölejonstranden Punta Pitt. Här checkar vi in på vår charmiga bed and breakfast för de kommande två nätterna. Hotellet ligger ett stenkast från piren, havet och restaurangerna och alla rum har havsutsikt. De kommande dagarna är fria att upptäcka ön på egen hand, fråga gärna ägaren Jacki eller någon av hennes döttrar om tips på aktiviteter, de berättar gärna om sina egna smultronställen. Önskar ni boka på utflykter hjälper vi gärna till med det. Här finns flera olika heldagsaktiviter till San Cristobals kända landsmärken. Eller njut av den lilla staden och ta dagen som den kommer. Det går också bra att förlänga sin vistelse på ön om man så önskar. (F)

 • Dag 8 Hemresa

  I dag är det dags att ta farväl att dessa förtrollade öar och bege oss till flygplatsen för att flyga till fastlandet i Ecuador och senare på kvällen vidare med flyg mot Sverige.

 • Dag 9 Hemkomst

  Efter en mellanlandning är vi åter på Arlanda efter en dryg vecka i härlig Ecuador och Galapagos. 

 • Att tänka på

  Programmet kan komma att ändras av praktiska eller logistiska skäl, för att ge bästa behållning av resan. Tiderna för flyg är preliminära. 

Resans höjdpunkter

 • Utforska det unika djur- och naturliv som existerar i Galapagos ö-värld
 • Möjligheten att simma tillsammans med sjölejon och Galapagospingvinen
 • Paddla och snorkla i det klara vattnet och upptäck det marina djurlivet
 • Egen tid att upptäcka de olika öarna och få ta del av Galapagos folkliv
 • Egen tid att utforska Quito
 • Mysiga boenden på tre av de största öarna på Galapagos

Karta

Resfakta

Reslängd 9 dagar med möjlighet till förlängning
Avreseort Stockholm, annan ort på förfrågan
Avresor Året om
Pris Från 44 900 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum på förfrågan
I priset ingår
 • Flyg från Sverige - Ecuador t/r inkl skatter
 • Inrikesflyg Quito - Galapagosöarna t/r
 • Klimatkompenserat flyg alla sträckor
 • Åtta nätter/del i dubbelrum med frukostpension
 • Tre luncher och tre middagar
 • Engelsktalande guidade exkursioner enligt programmet
 • Cykel, kajak- och snorklingsutrustning under utflykterna
 • Transporter enligt programmet
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Nationalparksavgift Galapagos 110 USD, dricks till guider

Extra dagar

Extranätter i Quito vid ankomst eller avresa, 500 kr per pers/dubbelrum, 650 kr enkelrum. Stadsrundtur i Quito från 250 kr. Det går också att stanna kvar på Galapagos.

Tillägg

Observera att högsäsongtillägg tillkommer över jul och nyår.

Resplan

Dag 1. Mot Quito, Ecuador 
Dag 2. Quito på egen hand 
Dag 3. Till Galapagos, Kajak och SUP aktiviteter
Dag 4. Vandring och sockerplantage
Dag 5. Snorkling, Darwin Center och chokladtillverkning
Dag 6. Mot ön San Cristobal 
Dag 7. San Cristobal, fri tid  
Dag 8. Vi lämnar Galapagos (tilläggsdagar möjliga) 
Dag 9. Tillbaka till Sverige igen

Klimat

Galapagos ligger rakt under ekvatorn och har stabilt klimat året om. Varmt/hett i luften och vattnet dec- maj, och då även risk för lätt nederbörd. Dock i så liten omfattning att det ej brukar påverka resan.

Resans karaktär

Resan passar den som gillar att vara aktiv på semestern och vill utforska öarna från land både på egen hand och på de olika utflykter som ingår i programmet. Genom att bo på olika hotell och öar bidrar vi till den lokala ekonomin. Vi får ta del av Galapagos kultur och kommer lokalbefolkningen nära. 

Deltagarantal

Min 1, max 6

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vi stödjer många viktiga naturvårdsprojekt och klimatkompenserar för de resor där vi flyger. Läs mer här »

Rådgivning via Zoom
Vi erbjuder individuell rådgivning via Zoom, hör av dig till oss så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.

Bra att veta

Nationalparksavgift samt besökskort på Galapagos tillkommer, 110 USD per person.

Boende

 • Hotel Galapagos Magic

  Galapagos Magic är miljoner mil från världens liv och rörelse. Mitt i höglandet på Santa Cruz ligger detta lilla unika hotell som överraskar och bjuder in till en fantastisk upplevelse bortom allfarvägarna. Safaritälten har alla fantastisk utsikt över omgivningen och gästerna är omgivna av frodig natur när de sover. Hotellet är ett ställe dit man kommer för att ta det lungt, stressa ner och just njuta av den frodiga naturen. Jättesköldpaddor ser hotellet som sitt hem större delen av året och det är inte ovanligt att man ser dom sakta vandra förbi safaritälten.

  Solnedgången från hotellet är, ja helt enkelt magisk. Njut av dagens sista ljus med en cocktail i handen ute på den gemensamma altanen eller dela med er av era upplevelser under dagen framför hotellets öppna spis utomhus. Deras mästerkock lagar varje kväll en trerätters middag på utomhusköket med lokala råvaror där han med finess och kreativitet bjuder nya spännande rätter varje kväll. En promenad efter middagen till "Lava Lounge" för ett glas är ett perfekt sätt att avsluta dagen. 

  Hotellet tar max 20 personer fördelat på sex safaritält och fyra upphöjda trähus. Alla rummen har toalett och handfat med rinnande vatten och en liten altan med en bänk där man kan sitta och njuta av ljudet av brisen och fågelsången. Dubbelsängarna är bekväma och genom fönstret kan kunderna somna till bilden av den klara stjärnhimlen utanför. Hotellet har två gemsamma badhus med toaletter och duschar.   

 • Casa Blanca

  Hotell Casa Blanca ligger på huvudgatan Puerto Baquerizo Moreno på ön San Cristobal och har en fantastisk utsikt över havet. Varje rum erbjuder en mysig miljö då ägaren Jacqui har inrett varje rum i unik stil med inspiration av omgivningen runt omkring. Jacqui och hennes tre döttrar startade detta hotell för 13 år sen, då med endast två rum men hotellet har sedan dess utvecklats och idag har de sju rum fördelat på två våningar. Alla rum har dusch och WC och är utrustade med AC, fläkt, tv, kylskåp och WiFi. Läget är perfekt med gångavstånd till piren, hamnen, restauranger och souveniraffärer.

Tilläggsresor

 • Tilläggsresa Sol och bad på Galapagos

  Stanna kvar på Galapagos för avkoppling, sol och bad. Vi bor på ön Santa Cruz i den lilla hamnstaden Puerto Ayora, cirka 10 minuter från Charles Darwins forskningsstation.

  LÄS MER om tilläggsresan »

   

 • Tilläggsresa Regnskogsäventyr i Amazonas

  Kombinera din resa till Galapagos med ett äventyr i Amazonas och få det bästa av två världar. Vi bor på Napo Wildlife Center med sin fantastiska läge vid floden. Härifrån gör vi dagliga exkursioner. 

  LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Machu Picchu och Peru

  Kombinera din Galapagosresa med Peru. Höjdpunkten på resan är naturligtvis Inkafolkets heliga tempelstad Machu Picchu. 

  LÄS MER om tilläggsresan »