Översikt

Ecuador och Galapagos unika djurliv

Följ med på en spännande kryssning runt Galapagos förtrollade övärld, platsen där Darwin fann nyckeln till sin teori om arternas uppkomst. I en liten grupp om maximalt 15 deltagare ledd av en svensk färdledare, kryssar vi under 8 dagar till de mera avlägsna öarna som inte de kortare turerna når. Under kryssningen väntar dagligen nya spännande landstigningar, varje ö har sin egen särpräglade flora och fauna. Varje dag ges även möjlighet att snorkla med nyfikna sjölejon och om vi har tur även sköldpaddor och pingviner. Ingen annanstans på jorden kommer man djuren så nära som på Galapagos - på djurens villkor. Innan kryssningen spenderar vi tre nätter i Ecuadors huvudstad Quito och besöker den bäst bevarade kolonialstaden i Latinamerika. Vi gör även en utflykt till norra Anderna för att upptäcka högländernas unika djurliv. På denna avgång ges möjlighet att se två av luftens jättar – kondoren och albatrossen. Dessa tillsammans med de orädda sjölejonen, jättesköldpaddorna och leguanerna gör resan till en oförglömlig upplevelse.

Det unika djurlivet och behagliga klimatet gör Galapagos till ett riktigt drömresmål för den djurintresserade. Få platser på jorden kan mäta sig med det unika djurlivet på Galapagosöarna. Ombord på vår motoryacht, Cachalote Explorer, njuter vi av god mat och varje kväll har vi en spännande genomgång av dagens utflykter och de arter vi sett, samt går igenom kommande dags program. Utöver de spännande landstigningarna på de olika öarna och möjligheten att snorkla varje dag, njuter vi av att umgås tillsammans på soldäck. Helpension ingår ombord på båten.

Kondor och Galapagosalbatross är två av luftens jättar vi får möta på denna resa. Kondoren med sina stora breda vingar med ett spann på upp till 3,3 meter, har vi goda chanser att få se när de seglar fram längs bergkammarna på vår utflykt till Antisana, högt uppe i Anderna. De är mästare på att utnyttja termik och uppvindar längs bergskammar och har vi tur hör vi väsandet från vingarna när jättarna glider förbi.

På denna kryssning besöker vi även kolonin med Galapagosalbatross på ön Española. Där vi får möta raggiga ungfåglar och de vackra föräldrarna, som visar upp sina hälsningsceremonier. De kan verka klumpiga och lustiga när de landar eller startar. Men väl i luften är de höjden av elegans, när de utnyttjar vindarna och vågorna för att segelflyga på sina 2,5 meter långa och smala vingar.

Genom promenader på kritvita korallstränder och upptäcktsfärder till orörda havsvikar kommer vi djuren mycket nära. Jättesköldpaddor, sjölejon, blåfotade sulor och tusentals havsleguaner blir till nya bekantskaper under landstigningarna. Det närgångna och spektakulära djurlivet, himlen, havet och de böljande havsbukterna ger fantastiska fotomotiv under kryssningen. Förutom öarnas överväldigande djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under vattenytan och varje dag finns gott om tid för snorkling. Att simma sida vid sida med en havssköldpadda eller ett lekande sjölejon hör till höjdpunkterna på resan.

Galapagos säregena natur och spännande historia. 
1831 kom Charles Darwin hit för att studera djurens anpassning till miljön på de olika öarna. Hans omfattande forskning på öarna ledde fram till den utvecklingslära om arternas uppkomst, som än i dag är en av vår tids viktigaste vetenskapliga upptäckter. På huvudön Santa Cruz besöker vi Charles Darwins forskningsstation där vi lär oss mer om den naturvård och forskning som bedrivs idag. Här får vi även se olika slags jättesköldpaddor och andra djur.


Vår färdledare på resan är Peter Hunger

Resan leds av vår tidigare reseproducent Peter Hunger, som har lett resor världen över och är en expert på djur, natur och fågelliv. 

Liten grupp med kvalificerad naturguide. En mycket kvalificerad, lokal naturguide följer också med ombord och visar oss allt under kryssningen. Det finns gott om tid för fotografering och frågor varje dag. Ombord, efter dagens spännande exkursioner väntar middagar med bland annat färsk fisk och frukt, och för de som önskar finns en bar så man kan njuta av en drink under tropiknattens stjärnhimmel. Eftersom vi färdas med båt blir det aldrig hett, och det finns även luftkonditionering ombord. För att alla ska få en personlig resa med bästa möjliga upplevelser tar fartyget bara med 16 passagerare i 8 st bekväma dubbelhytter.

Du bidrar till att bevara Galapagos
Genom ditt besök på Galapagos bidrar du till att bevara djurlivet på dessa unika öar som annars hotas av industrifiske och markexploatering, samt av introducerade getter, svin och hundar. Inträdesavgiften till nationalparken går till att bevara öarnas natur från de introducerade djuren, och till att driva Charles Darwin Research Station. Där arbetar man med att rädda och bevara de mest sällsynta djuren. Det hittills mest framgångsrika projektet är uppfödningen och återintroduktionen av jättesköldpaddor och landleguaner, men här bedrivs även annan forskning och viktig utbildning av lokalbefolkningen.

Boka din resa

2023-10-01 2023-10-12 83 900 kr KLM Stockholm, Arlanda 5+ Boka resa
2023-10-01 2023-10-12 86 100 kr KLM Köpenhamn 4 Boka resa

Reseprogram

 • Dag 1 Avresa från Sverige till Quito

  Avresa från Stockholm/Arlanda tidigt på morgonen med KLM mot Ecuadors huvudstad Quito. Ett byte i Amsterdam på vägen. Vid ankomst i Quito blir vi upphämtade av våra samarbetspartners för transfer till vårt hotell i centrala Quito. Gemensam välkomstmiddag på restaurang på kvällen. 

  Måltider: Lunch på planet och middag

 • Dag 2 Stadsrundtur i Quito

  Efter frukost beger vi oss ut på stadsvandring i den vackra huvudstaden. Staden är den bäst bevarade kolonialstaden i Latinamerika och den första staden att tas upp på UNESCO:s världsarvslista 1978. Guldbeklädda kyrkor, kloster med massiva handtillverkade barrockdörrar och charmiga spanska villor med balkonger fyllda med pelargoner avlöser varandra bland kullerstensgränder och torg.

  Vi vandrar genom den gamla koloniala stadskärnan från 1500-talet där den mäktiga Franciscuskatedralen och Plaza de Independencia är belägna. Vi avslutar turen med en chokladprovning innan vi tar oss tillbaka till vårt hotell. Fri eftermiddag och kväll att upptäcka Quito på egen hand.
  Måltider: Frukost

 • Dag 3 Luftens jätte - Kondoren

  Efter en tidig frukost är det dags att bege oss i väg och utforska Antisanas naturreservat. Förutom att Ecuador är hem åt flest arter av kolibrier än något annat land - några exempel kan vi få se på vår resa - finns här en betydligt större fågel, kondoren. Endemisk för Sydamerika, och en av världens största flygande fåglar med ett vingspann på över 3 meter. Vi intar vår medtagna lunch på en trevlig plats under turen. Väl tillbaka på hotellet har vi kvällen fri för egna upptäckter. Tidigt imorgon beger vi oss till flygplatsen för inrikesflyg till de förtrollande öarna Galapagos. 
  Måltider: Frukost och lunchbox

 • Dag 4 Till Galapagos och Charles Darwin-stationen

  Transfer till flygplatsen på morgonen. Ett par timmar senare anländer vi till ön Baltra på  Galapagos. Här träffar vi vår guide som tar oss tillsammans över Itabacakanalen över till huvudön Santa Cruz. Vi hoppar in i vår minibuss och reser upp till öns högland där vi stannar för att få se de jättelika Galapagossköldpaddorna som betar i sin naturliga miljö. Här kan man också se Galapagosfinkar och Rubinflugsnappare. Lunchen intas på Enchanted Galapagos Lodge innan vi beger oss ner till den lilla hamnstaden Puerto Ayora där vi besöker Charles Darwin Research Station. Vi studerar avelsprojekten med leguaner och jättesköldpaddor som drivs här och får lära oss mer om hur de arbetar med att bevara de arter som är hotade. Nere vid hamnen i Puerto Ayora går vi sen ombord M/Y Cachalote Explorer, vårt hem den kommande veckan. Efter vi gjort oss hemmastadda i våra hytter äter vi en middag tillsammans innan vi får en genomgång av morgondagens äventyr.
  Måltider: Helpension

 • Dag 5 South Plaza och Santa Fe

  En av dom minsta öarna är Plazas som består av två mindre öar åtskiljda av en kanal. Öarna är låga och torra men har en karg skönhet med många färger, här går vi iland på den södra ön. Här trivs de färgglada gula landleguanerna sida vid sida med svarta havsleguaner. En ovanlig hybrid av land- och havsleguaner kan man också stöta på här. Vid klipporna mot havet ser vi rödnäbbad tropikfågel och måsar häcka. Ön är också hem för en av de största ungkarlskolonierna av sjölejon. Här växer också den karaktäristiska tjockbladiga sesuviumväxten som skiftar färg beroende på vilken säsong det är. Från gröngul under den regniga perioden till röd under den torra perioden, när vi är på besök.

  Vi gör även ett besök på ön Santa Fe, ytterligare en av de mindre öarna. Här kan vi se härmtrastar, pelikaner och framför allt Santa Fevarianten av landleguan som endast finns på denna ö. Den kan vara svår att få syn på då den har anpassat sig till öns miljö och har en brunaktig nyans som smälter in perfekt i omgivningen. På grund av den begränsade yta den lever på räknas denna art som högst sårbar. 
  Måltider: Helpension

 • Dag 6 San Cristóbal: Cerro Brujo & El Junco

  Idag utforskar vi ön San Cristobal (eller Chatham som den också kallas), en av de äldsta och östligaste öarna i arkipelagen. Ön är det enda ställe där man kan se alla tre slags sulor häcka samtidigt (blåfotad-, rödfotad- och Nasca-sula). Här kan vi också se större fregattfågel. Runt ön finns några av de mer kända landmärkena från Galapagos som Witch Hill, en pudervit sandstrand med vackra stenformationer och ett överflöd av djur som havssköldpaddor, havsleguaner, rockor och sjölejon. Det klara vattnet är perfekt för snorkling och här kan vi se tropiska fiskar och koraller. El junco-lagunen, belägen 700 meter över havet är en av få färskvattensjöar på Galapagos och lockar till sig många olika fågelarter. Här kan man se fregattfåglar tvätta bort salt från vingarna, plus Bahamaand och Amerikansk rörhöna för att nämna några. Namnet junco kommer från en planta med samma namn som växer här.
  Måltider: Helpension

 • Dag 7 Española: Gardner Bay & Pta Suarez

  Den sydligaste ön på Galapagos är Espanola och på grund av dess avlägsna läge har det utvecklats flera endemiska arter här. Vi besöker Gardner Bay på den norra sidan av ön där den långa vita stranden hyser en koloni med sjölejon som ligger och dåsar i sanden, ett härlig fotomotiv. Här finns även havsleguaner som är rödfärgade i stället för gråsvarta. Vi passar också på att snorkla vid Islote Gardner och Islote Osborn där man kan se tropiska fiskar, revhajar och sköldpaddor. Vi besöker också Punta Suarez för att uppleva öns fantastiska djurliv. Längs klipporna finns det blåshål där vågorna sprutar upp vatten 20 meter i luften. Här får vi se Galápagosalbatrossen som i stort endast häckar här och går att se på hösten under deras häckningssäsong. Albatrossen är den största fågeln på Galapagos och har ett vingspann upp till 2,5 meter. Just denna art räknas som akut hotad sen 2007, på grund av att de endast häckar på Espanola. På dessa öar är det djur som står högst i näringskedjan Galapagosvråken. Den har inga naturliga fiender men är fåtalig och därför äevn den klassad som en hotad art. En annan endemisk art man kan se här är Españolas lavaödla som är en av sju olika arter av lavaödlor på Galapagos - ett perfekt exempel på Darwins evolutionsteori då man tror att alla dessa arter har utvecklats från en och samma art från början, där varje art varierar i form, färg och beteende anpassat efter den miljö de lever i. 
  Måltider: Helpension

 • Dag 8 Floreana: Pta Cormorant & Post Office Bay

  Floreana har en lång historia av kolonister och valfångare. Här sägs den första bosatta ha levt och ön är känd för postkontoret som upprättades här år 1793 av valfångare. De spenderade år ute på havet och hade ingen annan möjlighet att kommunicera med sina familjer än att skriva brev som lämnades på denna plats. När andra fartyg passerade förbi ön på väg hem till England, USA eller andra länder tog de med den post som skulle dit. Det kunde ta år innan breven kom fram. Brevlådan finns fortfarande kvar och används fortfarande på samma sätt där den som tar med sig posten hem ska leverera den personligen till adressen och berätta var brevet kom ifrån. I närheten finns ruiner från en gammal norsk fiskeby från år 1926.  

  Snorklingen kring ön är en av de bästa på Galapagos och vi stannar vid Devils Crown, en nedsjunken vulkan där de norra och södra sidorna av kratern sticker upp ur vattnet som en krona. Här är det marina livet rikt med tropiska fiskar, hajar och rockor.
  Måltider: Helpension

 • Dag 9 Santa Cruz: Dragon Hill / James: Sullivan Bay

  Få platser får en att tro att tiden stannat långt före vår tideräkning som Dragon Hill utanför Santa Cruz. Här hittar man en stor mängd landleguaner som ser ut som miniatyrdrakar vilka vandrar runt på de soldränkta klipporna. Det är lite oväntat att legunarena fortfarande finns kvar på ön Santa Cruz, som har det största antalet invånare på Galapagos vilka introducerat husdjur som hundar, katter och getter, som gjort stor skada på djurlivet. Utöver leguanerna kan man här också se en saltvattenlagun med intressant fågelliv.

  Ön James eller Santiago som den också kallas, ligger mellan Isabela och Santa Cruz och erbjuder flera slags sjöfåglar, havsleguaner och även den ovanligare pälssälen. Vi stannar vid Sullivans Bay där en vacker korallstrand leder en till ett 100 år gammalt lavafält som sträcker sig så långt ögat kan nå. Här kan man se två olika typer av lava, pahoehoe lava som man huvudsakligen hittar på Hawai och Galapagos 'a'a lava. En fördel att ha bra vandringskor på sig då lavasten är vass och hård att gå på.
  Måltider: Helpension.

 • Dag 10 Genovesa (Tower): Darwin Bay & Prince Phillips Steps

  Genovesa eller ”fågelön” som den också kallas har fått namnet för de många olika fågelarter som häckar här. På grund av dess avlägsna läge har få andra djur nått ända hit, vilket tillåtit fåglarna att ta över ön. Här kan du se stora grupper av stormsvalor och stora bon av fregattfåglar. Ön har en lite speciell form som en halvmåne då det är de högsta delarna på en utslocknad vulkan som sticker upp ur havet. En av väggarna kring vulkanen kollapsade för många år sen, vilket möjliggjorde att havsvatten kunde ta sig in och har skapat riktigt bra förutsättningar för snorkling. På grund av öns form skyddar den från att vind och vågor tar sig in, vilket gör detta till en utmärkt plats för nybörjare.

  Vi besöker Darwin Bay där vi vandrar längs den vita korallstranden, som fortsätter förbi mangroveskog. Nascasula och rödfotad sula är tillsammans med svalstjärtad mås vanliga här men man kan också se brun noddytärna och darwinfinkar. Längre ner längs stigen ser vi tidvattenpooler där sjölejon lekfullt simmar. På slutet når man en klippa med en storslagen utsikt över omgivningen. Vi stannar också till vid El Barranco där det finns möjlighet att se jorduggla och pälssäl.
  Måltider: Helpension

 • Dag 11 Daphne Mayor, Baltra airport

  Vi avslutar med en landstigning på ön Daphne Mayor. Här finner vi bland annat blåfotad sula, Nascasula och Rödnäbbad tropikfågel. Ön är känd för den forskning på Darwins finkar som genomfördes av paret Peter and Rosemary Grant under 20 år.
  Vi beger oss tillbaka till Baltras flygplats där vi tar farväl av vår guide och besättningen, med oss har vi oförglömliga möten med denna rika skärgård. Vi mellanlandar i staden Guayaquil på Ecuadors fastland och fortsätter hemåt under kvällen.

  Måltider: Frukost

 • Dag 12 Hemkomst till Sverige

  Med anledning av tidsskillnaden kommer vi tillbaka till Sverige igen på eftermiddagen vid 17-tiden dag 12. Vi mellanlandar i Amsterdam på vägen hem.

Resans höjdpunkter

 • 8 dagars naturkryssning ombord M/Y Cachalote Explorer som tar dig till de mer avlägsna öarna på Galapagos
 • Svensk färdledare, Peter Hunger
 • Närkontakten med djuren. Både på land och när vi snorklar med sjölejon och sköldpaddor.
 • 3 nätter i Ecuadors huvudstad Quito
 • Stadsrundtur i Quito med chockladprovning
 • Heldagsutflykt till vulkanen Antisana där vi spanar efter kondorer
 • Landstigning på ön Española med häckande albatrosser

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Stockholm, Arlanda, Köpenhamn
Avresor 1/10
Pris Från 83 900 kr
Enkelrumstillägg 1 200 kr för enkelrum i Quito 3 nätter (På båten delar du med en annan resenär)
I priset ingår
 • Flyg från Sverige - Ecuador t/r med KLM, inkl. skatter
 • Inrikesflyg till Quito - Galapagosöarna - Guayaquil
 • Klimatkompenserat flyg alla sträckor
 • Svensk färdledare
 • 7 nätter naturkryssning med M/Y Cachalote Explorer med helpension
 • Kaffe, te, mineralvatten och fruktjuice ombord på båten
 • Smidiga transporter in till öarna med bekväm zodiak
 • Guidade exkursioner på Galapagosöarna med engelsktalande naturguider
 • Möjlighet till snorkling varje dag under kryssningen
 • Våtdräkt, snorkel och fenor
 • Egen kock samt hjälpsam besättning
 • 3 nätter på mellanklasshotell i Quito inkl. frukost
 • Välkomstmiddag
 • Sightseeing i Quito inkl. chokladprovning, 5 h
 • Heldagsutflykt till vulkanen Antisana för att spana efter kondor inkl. lunch
 • Samtliga transporter
 • Ingala transit card
 • Engelsktalande, mycket kunnig naturguide i Quito och på Galapagos
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

* Nationalparksavgift Galapagos 100 USD
* Dricks till guide och besättning på Galapagos
* De måltider som inte omnämns i programmet
* Dryck och egna utgifter

Extra dagar

Förläng gärna din vistelse med några nätter på huvudön Santa Cruz på Galapagos. Här bor vi antingen inne i den mysiga hamnstaden Puerto Ayora eller uppe på höglandet inbäddad i grönska och njuter av lugnet. Kontakta oss för prisförslag!

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Anslutningsort

Göteborg och Köpenhamn på förfrågan mot ev.tillägg

Resplan

Dag 1. Avresa från Sverige till Quito
Dag 2. Stadsrundtur i Quito med chokladprovning
Dag 3. Heldagsutflykt till norra Anderna
Dag 4. Till Galapagos och Charles Darwin-stationen
Dag 5. Santa Fe / South Plaza
Dag 6. San Cristóbal: Cerro Brujo & El Junco
Dag 7. Española: Gardner Bay & Pta Suarez
Dag 8. Floreana: Pta Cormorant & Post Office Bay
Dag 9. Santa Cruz: Dragon Hill / James: Sullivan Bay
Dag 10. Genovesa (Tower): Darwin Bay & Prince Phillips Steps
Dag 11. Daphne Mayor, Baltra airport
Dag 12. Hemkomst till Sverige

Boende

Vi börjar resan med 3 nätter på mellanklasshotell i Quito med närhet till restauranger och caféer och 15 minuter bort ifrån den historiska stadskärnan. Sen bor vi 7 nätter ombord den bekväma motoryachten Cachalote Explorer. Motoryachten tar endast 16 deltagare fördelat på 8 hytter som samtliga har privat dusch och toalett samt aircondition.

Resesätt KLM
Klimat

Ecuador och Galapagos ö-värld ligger precis vid ekvatorn vilket gör detta till en destination som passar året om på grund av det behagliga klimatet.

Valuta

Ecuador har ingen egen valuta utan det är istället amerikanska dollar som används som officiell valuta (USD).

Visum

Visum behövs inte för svenska medborgare. Tänk på att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter resans slut.

Vaccination

Du bör ha ett fullgott grundskydd inför din resa. Kontakta närmaste vaccinationscentral i god tid före avresa för information om de vaccinationer och profylaxer som behövs. 

Resans karaktär

Under resan förekommer promenader på ojämt underlag och landgång sker med zodiakbåtar som gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Men besättningen sträcker alltid ut en hjälpande hand innan man får gå av. Landstigningarna sker ibland vid klippor eller på sandstränder där man får stiga av och gå i vattnet ett par meter.

Deltagarantal

Min 10, max 15

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Äventyrsresor reser alltid med båtar som endast tar 16 passagerare samt som åker ut till de mest intressanta öarna långt ut i Galapagos arkipelag. Med små båtar kommer vi in i små vikar och hamnar dit de stora båtarna inte har tillstånd att lägga till. Dessutom finns det restriktioner på vissa av de platser vi besöker att bara 16 deltagare får landstiga samtidigt, så du slipper stanna ombord för att invänta att andra deltagare kommer tillbaka.

De 8 hytterna ombord på Cachalote Explorer har privat dusch/wc samt dubbelsängar eller våningsängar. Båten har luftkonditionering, salong och soldäck. 

Nationalparksavgift på Galapagos tillkommer, 100 USD per person.

Boende

 • M/Y Cachalote Explorer

  M/Y Cachalote Explorer är en nyrenoverad, fullt utrustad och rymlig yacht. Från början en fiskebåt som år 2000 omvandlades till ett bekvämt kryssningsfartyg. De åtta hytterna har luftkonditionering, dubbelsängar eller våningssängar och alla har privat toalett och dusch.
  Hytterna är fördelade på övre och nedre däck och finns i tre kategorier, 1 st C-hytt, 5 B-hytter och 2 A-hytter. 
  Detta fartyg var ursprungligen byggt för turer på Kanadas västkust. Nu är hon anpassad för kryssningar kring ekvatorn i Galapagos övärld. Det finns luftkonditionering i alla utrymmen på båten, stora gemensamma ytor i salongen och flera trevliga utomhusdäck. Därför passar hon för en behaglig kryssning i den vackra miljön runt Galapagos och tar som högst med 16 passagerare.

  Stabil transport till land

  Med hjälp av två stabila zodiakbåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får med andra ord maximalt med tid till att njuta av de spännande djuren och den vackra naturen.

  Snorklingsutrustning finns ombord

  Det finns möjlighet till snorkling nästan varje dag. Ombord finns utrustning att låna. Vid behov kan du även hyra våtdräkt till en kostnad av f.n, 30 usd/vecka.

  Vår egen kock tillagar maten

  Ombord serveras en riklig frukost samt lunch och middag i salongen. Maten tillagas alltid av båtens egen kock. Mellan måltiderna finns kaffe och te till självservering i salongen. Mineralvatten och fruktjuice ingår till måltiderna. Önskar man ett glas vin, öl eller en drink, finns det att köpa i baren. Det går bra att använda betalkort ombord.

  Tekniska specifikationer

  Byggår: 1988
  Renoverad: 2000 samt 2018
  Mått: 26m x 7m
  Maxfart: 8 knop
  Passagerarantal: 16

 • Casa Aliso Hotel Boutique

  Casa Aliso Hotel Boutique ligger i den mysiga och exklusiva stadsdelen La Floresta i hjärtat av Quito. Själva hotellet är beläget i ett charmigt hus från 1936 och har Quitos historiska centrum endast 4 km bort.  Rummen har en rustik charm med och är inredda med mycket trä, järn och marmor vilket tillsammans ger en hemtrevlig och mysig känsla. Flertalet av Quitos sevärdheter ligger inom gångavstånd och på kvällen kopplar du med fördel av i den mysiga trädgården och njuter av stadens alla ljud och dofter.

   

Inspiration

Upplev Galapagos med Cachalote Explorer

Tilläggsresor

 • Tilläggsresa Fågelskådning i Bellavista

  Förläng resa med fågelskådning i Bellavista Cloud Forest Reserve. Här söker vi efter smaragdglänsande quetzaler, regnbågsfärgade tangaror, tukaner och mängder av glimrande små kolibrier. 

  LÄS MER om tilläggsresan »

   

 • Tilläggsresa Regnskogsäventyr i Amazonas

  Kombinera din resa till Galapagos med ett äventyr i Amazonas och få det bästa av två världar. Vi bor på Napo Wildlife Center med sin fantastiska läge vid floden. Härifrån gör vi dagliga exkursioner. 

  LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Sol och bad på Galapagos

  Stanna kvar på Galapagos för avkoppling, sol och bad. Upptäck huvudön Santa Cruz på egen hand. Välj mellan att bo i den lilla hamnstaden Puerto Ayora med gångavstånd till affärer och restauranger eller uppe på höglandet omgiven av grönska där jättesköldpaddan strövar fritt, för att njuta av lugnet efter en händelserik kryssning. LÄS MER om tilläggsresan »

   

 • Tilläggsresa Kultur och vandring i Anderna

  Kombinera din Galapagoskryssning med promenader och kulturupplevelser i Anderna ovanför Quito. Besök hantverksmarknaden i Otavalo, bada i varma källor och vandra vid foten av en slumrande vulkan. LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Machu Picchu och Peru

  Kombinera din Galapagosresa med Peru. Höjdpunkten på resan är naturligtvis Inkafolkets heliga tempelstad Machu Picchu. 

  LÄS MER om tilläggsresan »