Översikt

Galapagoskryssning med M/Y Beluga - Fernandinarutten

Bekväm, avkopplande och spännande kryssning runt Galapagos arkipelag, platsen där Darwin fann nyckeln till sin teori om utvecklingsläran. Under 8 dagar upptäcker vi det unika djur och naturliv som finns här, varje ö med sin egen särpräglade flora och fauna. Under en vecka färdas vi med den lyxiga motor-yachten Beluga, och njuter av livet ombord medans vi besöker några av de mera avlägsna öarna få kommer till. För att alla ska få en personlig resa med bästa möjliga upplevelser tar fartyget bara med 16 passagerare. Avresa året om i internationell grupp med engelsktalande, mycket kunniga naturguider.

Galapagosöarna ligger mitt på ekvatorn och det behagliga klimatet gör platsen till ett fantastiskt resmål året om. Tack vare ögruppens avlägsna och isolerade läge, finns här ett unikt djurliv som inte går att hitta på någon annan plats på jorden. Under vår naturkryssning med den förstklassiga och mycket bekväma båten M/Y Beluga gör vi den stora rundturen som även inkluderar de viktiga öarna lsabela och Fernandina längst väster ut i arkipelagen. Hit når få andra båtar, och under våra landstigningar är vi ofta helt ensamma med djuren här.

Jättesköldpaddor, landleguaner, sjölejon, blåfotade sulor och tusentals havsleguaner blir till nya bekantskaper under landstigarna under vår Galapagosresa. Djuren här ser inte människan som en fiende, vilket gör dem helt orädda. Förutom öarnas överväldigande djur- och fågelliv öppnar sig ett rikt marint liv under vattenytan och varje dag finns gott om tid för snorkling. Att simma sida vid sida med havssköldpaddor eller ett lekande sjölejon hör ofta till höjdpunkterna på resan.


Charles Darwins utvecklingslära om arternas uppkomst
 
Galapagos har också en säregen natur och spännande historia. 1831 kom Charles Darwin till hit för att studera djurens anpassning till miljön på de olika öarna. Hans omfattande forskning på öarna ledde fram till den utvecklingslära om arterna ursprung som än i dag är en av vår tids viktigaste vetenskapliga upptäckter. På huvudön Santa Cruz besöker vi Charles Darwins forskningsstation där vi lär oss mer om naturvården och den forskning som bedrivs idag. Här får vi se bland annat olika slags jättesköldpaddor. Här levde bl.a. ett av världens mest sällsynta djur, den berömde jättesköldpaddan Lonesomme George fram till hans död 2012. Han blev uppskattat 100 år gammal och var en internationell symbol för det viktiga arbete som bedrivs på Galapagos för arters överlevnad. Han var den sista av sin art, då alla avlingsförsök tyvärr inte gav resultat och arten dog ut med honom. 

En mycket kvalificerad, lokal naturguide lär oss mer om djurlivet En mycket kvalificerad, lokal naturguide följer med och visar oss allt under hela kryssningen. Det finns gott om tid för fotografering och frågor varje dag. Ombord, efter dagens spännande exkursioner väntar middagar med mycket färsk fisk och frukt, medan vi lyssnar på föredrag om Galapagos under tropiknattens stjärnhimmel. Eftersom vi färdas med båt blir det aldrig hett, och det finns även luftkonditionering ombord. För att alla ska få en personlig resa med bästa möjliga upplevelser tar fartyget bara med 16 passagerare i 8 bekväma dubbelhytter.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Quito (onsdag), Ecuador

  Avresa från Sverige på morgonen. Efter en mellanlandning fortsätter vi till Ecuadors huvudstad Quito. Vi kommer fram på eftermiddagen, och möts av en respresentant från vår samarbetspartner som tar oss till vårt hotell beläget i hjärtat av Quito. Kvällen fri.

 • Dag 2 Fri dag för vila och promenader i Quito

  Staden Quito är belägen på 2.800 meters höjd, omgiven av snöklädda vulkaner. Idag har vi en fri dag att promenera och njuta av den latinamerikanska atmosfären. Vi har tid att på egen hand besöka den gamla, koloniala stadskärnan från 1500-talet. Här är den mäktiga Franciscuskatedralen och torget Plaza de Independencia belägna och även många trevliga restauranger och caféer.

  Måltider: Frukost

 • Dag 3 Till Galapagos, Charles Darwin stationen

  OBS! Programmet nedan är för Isabela/Fernandinarutten. Det finns även Tower/Genovesa i en separat presentation. Transfer till flygplatsen vid halvåtta tiden på morgonen. Ett par timmar senare anländer vi till ön Baltra i Galapagos arkipelagen. Här träffar vi vår guide och beger oss med buss över Ithabaca kanalen söderut mot ön Santa Cruz. Vi reser landvägen upp på öns högland där vi om vi har tur kan se flera av de jättelika Galapagossköldpaddorna gå och beta i sin naturliga miljö. VI äter lunch på Altair Lodge innan vi beger oss ner till den lilla hamn staden Puerto Ayora där vi besöker Charles Darwin stationen. Nere vid hamnen i Puerto Ayora går vi sen ombord M/Y Beluga som kommer bli vårt hem den kommande veckan. Helpension.

 • Dag 4 Floreana och Punta Cormorant

  Nästa morgon landstiger vi på ön Floreana, den avlägsna vulkanön med sin sällsamma mystik och nybyggarhistoria. Bland annat besöker vi Post Office Bay med den legendariska posttunnan, där valfångarna lämnade sina brev när de skulle ut på långa turer i Stilla Havet. Vi gör också strandhugg på Punta Cormorant och vandrar över till en havsstrand med spökkrabbor och havssköldpaddor. På vägen passerar vi en lagun där vi hoppas få möta vackra Galapagosflamingos.

 • Dag 5 Isabela, Puerto Villamil & Sierra Negra

  Vi sätter kurs och färdas under natten mot den största av Galapagos öar, Isabela. Ön ligger långt västerut och få båtar tar sig ända hit. Ön består av sex vulkaner och ett par av dem är fortfarande aktiva. Vi ankrar vid den lilla hamnen Puerto Villamil, som är en av Galapagos äldsta bosättningar. Härifrån gör vi en promenad längs vulkanen Sierra Negras sluttningar. De som vill kan fortsätta ända upp till kraterkanten för en imponerande utsikt över kratern och ön. Under eftermiddagen finns tid för snorkling och avkoppling på soldäck.

 • Dag 6 Isabela – Punta Moreno och Elisabeth Bay

  Under förmiddagen går vi iland vid Punta Moreno och gör en vandring över de stora lavafälten. Vid små gölar finns det flamingos, gulsångare och Galapagosfinkar. Under eftermiddagen besöker vi Elizabeth Bay längre norrut på Isabelas västsida. Vi tar en tur med våra gummibåtar i en fantastisk labyrint av vattenkanaler, dammar och mangrove. Normalt finns här både sjölejon, mantor och havssköldpaddor och mängder med fåglar.

 • Dag 7 Isabela – Urvina Bay och Tangus Cove

  Vi stävar in i Bolivarkanalen och ankrar både vid Urvina Bay på Isabela och Punta Espinosa på Fernandina. Vid Urvina Bay möter vi gulbruna, taggiga landleguaner och stigar kantade av gula små gula blommor och opuntiakaktus. Vi avslutar vandringen med ett uppfriskande bad och snorkling efter klipporna. Vi fortsätter till den gamla sjörövargrottan Tagus Cove där vi gör en vandring upp på den närmaste vulkanen för att beskåda utsikten över Charles Darwin-lagunen, en märklig insjö som är mycket salt men troligen saknar förbindelse med havet.

 • Dag 8 Fernandina & Isabela

  Vid Punta Espinosa promenerar vi över replavafält för att se de stora samlingarna av havsödlor, röda krabbor och eleganta sjölejon. Här finns oflygga skarvar, endemiska för Galapagos. Evolutionen har gett dem förkrympta vingar eftersom de inte behöver flyga utan bara dyka ned i havet för att få föda. Under eftermiddagen landstiger vi vid Punta Vicente Roca på Isabela där vi gör en tur längst klipporna med våra zodiaker för att titta på grottan som är delvis nedsjunken i vattnet.

 • Dag 9 Santiago – Puerto Egas – Bartolomé

  Den här dagen besöker vi ytterligare två intressanta öar. Den ena är den vackert formade Bartolomei. Här får vi också tillfälle till bad och snorkling med sjölejon och världens nordligaste pingviner. Det är en särskild art, Galapagospingvinen, som kan leva här vid ekvatorn tack vare Humboldtströmmen, som för med sig tillräckligt svalt vatten från Antarktis. Vi besöker också ön Puerto Egas med sina märkliga lavaklippformationer. Där vandrar vi runt stränderna och studerar det marina djurlivet i lagunerna, bland annat massiva pälssälar. Även här har vi chansen att bada och leka med sjölejon.

 • Dag 10 Farväl till Galapagos eller stanna kvar

  Vi avslutar med en landstigning på ön North Seymore, den bästa ön för fågelskådning. Här finner vi bland annat blåfotad sula, fregattfågel och svalstjärtad mås. Vi beger oss tillbaka till Baltras flygplats där vi tar farväl av vår guide och besättningen. Vi lämnar Galapagos och med oss har vi oförglömliga möten med denna rika skärgård. Vi mellanlandar i staden Guayaquil på Ecuadors fastland och fortsätter hemåt Sverige under eftermiddagen/kvällen.

 • Dag 11 Tillbaka till Sverige igen

  Vi mellanlandar i Amsterdam och anländer i Sverige på eftermiddagen.

  Observera! Resrutten på Galapagos skiljer sig åt beroende på vilken vecka du reser. Ovan program är Isabela/Fernadina rutten. Kontakta oss om ni vill ni ha program för Tower/Genovesa rutten.

  Utresa från Sverige sker normalt onsdagar, kryssningen på Galapagos startar fredagar.

Resans höjdpunkter

 • Här besöker vi öarna längst västerut i arkipelagen Isabela och Fernandina med väldigt få besökare.
 • Upplevelsen att kryssa med ett litet fartyg (max 16 gäster ombord) som tar sig in vid ostörda vikar och stränder
 • Exkursionerna på öarna med mycket kunniga naturguide.
 • Möjlighet till snorkling nästan varje dag under kryssningen. Ingen tidigare erfarenhet av snorkling behövs.

Karta

Resfakta

Reslängd 11 dagar
Avreseort Quito
Avresor Måndagar, året om
Pris Från 69 800 kr
Enkelrumstillägg Enkelrum i Quito på förfrågan!
Detaljerade priser

Kontakta oss för flygpriser från Skandinavien.

I priset ingår
 • 7 nätter naturkryssning ombord på bekväm första-klass yacht
 • Smidiga transporter in till öarna med bekväm zodiak
 • Snorklingsutrustning och våtdräkt 
 • Guidade exkursioner på Galapagosöarna
 • Möjlighet till snorkling varje dag, från strand eller båt
 • Helpension under kryssningen
 • Kaffe, te, mineralvatten och fruktjuice ombord
 • Egen kock samt hjälpsam besättning
 • Engelsktalande, mycket kunnig naturguide på Galapagos
 • 2 övernattningar på mellanklass hotell i Quito med frukostpension
 • Samtliga transporter
 • Inrikesflyg till Quito - Galapagosöarna
 • Klimatkompenserat flyg alla sträckor
 • Ingala Transit Card
 • Miljöskatt
I priset ingår ej
 • Flyg Sverige - Ecuador t/r - kontakta gärna oss för hjälp med bokning
 • Nationalparksavgift Galapagos 100 USD
 • Dricks till guide och besättning
 • Övriga måltider i Quito. 
Extra dagar

Extranätter i Quito vid ankomst eller avresa på förfrågan. 

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Information om avresor

Beluga seglar ut på fredagar så avresa från Sverige blir senast onsdagar.

Resplan

Dag 1. Mot Quito, Ecuador
Dag 2. Fri dag för vila och promenader i Quito
Dag 3. Till Galapagos, Charles Darwin stationen
(Fernandina rutten)
Dag 4. Floreana och Punta Cormorant
Dag 5. Isabela, Puerto Villamil & Sierra Negra
Dag 6. Isabela – Punta Moreno och Elisabeth Bay
Dag 7. Isabela –  Urvina Bay och Tangus Cove
Dag 8. Fernandina &  Isabela
Dag 9. Santiago – Puerto Egas – Bartolomé
Dag 10. Farväl till Galapagos eller stanna kvar
Dag 11. Tillbaka till Sverige igen

Resesätt

Äventyrsresor reser alltid med båtar som endast tar 16 passagerare samt som åker ut till de mest intressanta öarna långt ut i Galapagos arkipelag. Med små båtar kommer vi in i små vikar och hamnar dit de stora båtarna inte har tillstånd att lägga till.

Klimat

Galapagos ligger rakt under ekvatorn och har stabilt klimat året om. Varmt/hett i luften och vattnet dec- maj, då även risk för lätt nederbörd. Dock i så liten omfattning att det ej brukar ej påverka resan.

Resans karaktär

Resan ställer i princip inga fysiska krav på deltagarna. Landgång och zodiakbåtar gungar vid ombord- och urstigning, vilket du bör ha i åtanke vid exempelvis hantering av fotoutrustning. Landstigningarna sker ibland på steniga stränder och ibland måste man gå i vattnet en bit. Hytterna ombord på M/Y Beluga är rymliga, alla med privat dusch och wc. Salong och soldäck. Luftkonditionering. Se även separat beskrivning av båten.

Deltagarantal

Min 1, max 16.

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Nationalparksavgift samt besökskort på Galapagos tillkommer, 110 USD per person.

Observera! Resrutten på Galapagos skiljer sig åt beroende på vilken vecka du reser och med vilket båt du kryssar med. Ovan program är Isabela/Fernadina rutten. För Tower/Genovesa rutten se separat program. Utresa från Sverige sker normalt onsdagar, kryssningen på Galapagos startar fredagar.

Du bidrar till att bevara Galapagos 
Genom ditt besök på Galapagos bidrar du till att bevara djurlivet på dessa unika öar som annars hotas av industrifiske och markexploatering. Nationalparksavgifterna finansierar många naturvårdprojekt samt driver Charles Darwin Research Centre. Här bedrivs forskning och utbildning av lokalbefolkningen samt arbete med att skydda de mest sällsynta djuren, bla jättesköldpaddorna. Läs mer här »

Boende

 • La Casona de la Ronda

  Hotell La Casona de la Ronda är ett boutique-hotell i kolonial stil i hjärtat av Quito. Huset byggdes 1738 och är inrett med rustika trämöbler och har gott om gemensamma ytor. Smakfullt renoverat för att bevara den genuina atmosfären och det kulturella arvet men med alla moderniteter som t.ex. fri wifi. På hotellet finns en restaurang, en bar och en mysig trädgård. En generös frukostbuffé ingår. Alla rum har TV, hårtork och safety box.

   

 • M/Y Beluga

  M/Y Beluga är en superior förstaklass motoryacht som trafikerar Galapagos året runt. Beluga har åtta hytter med egen dusch och wc. Under kryssningen bor du ombord. Båtens vackra salong och öppna däcksytor ger fina förutsättningar för att njuta av Galapagos djurliv och vackra natur under färderna mellan öarna. Båten har gott om stora trädäck, bland annat ett delvis skuggat soldäck. Personalen ombord består av kapten, kock, servitör, flerspråkig naturguide och fyra sjömän. Alla utrymmen i båten har luftkonditionering.

  Stabil transport till land

  Med hjälp av två stabila zodiakbåtar tar vi oss i land säkert och bekvämt. Sexton personer är högsta antal personer som tillåts vid varje enskild landstigning på Galapagos. Vi kan därför alltid gå iland tillsammas i sällskap med båtens naturguide. Vi får därför maximalt med tid till att njuta av de spännande djuren och vackra naturen.

  Snorklingsutrustning finns ombord

  Det finns möjlighet till snorkling nästan varje dag. Ombord finns utrustning att hyra till en kostnad av f.n 15 usd/vecka. Vid behov kan du även hyra våtdräkt.

  Vår egen kock tillagar maten

  Ombord på båtarna serveras en riklig frukost samt lunch och middag i salongen. Maten tillagas alltid av båtens egen kock. Mellan måltiderna finns kaffe och te till självservering i salongen. Mineralvatten och fruktjuice ingår till måltiderna. Önskar man ett glas vin, öl eller en drink, finns det att köpa i baren. Det går bra att använda betalkort ombord.

  Tekniska specifikationer

  Byggår: 1968 (Tyskland),
  Ombyggt: 1994 (Florida)
  Längd: 33 m x  7 m
  Maxfart: 12 knop
  Passagerarantal: 16

Inspiration

Upplev Galapagos med M/Y Beluga

Tilläggsresor

 • Tilläggsresa Illa Experience i Quito

  Uppgradera ditt boende i Quito och bo på det stilfulla boutiquehotellet Illa Experience. Smakfullt inredda rum och närhet till sevärdheter, caféer och restauranger. 

  LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Regnskogsäventyr i Amazonas

  Kombinera din resa till Galapagos med ett äventyr i Amazonas och få det bästa av två världar. Vi bor på Napo Wildlife Center med sin fantastiska läge vid floden. Härifrån gör vi dagliga exkursioner. 

  LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Fågelskådning i Bellavista

  Förläng resa med fågelskådning i Bellavista Cloud Forest Reserve. Här söker vi efter smaragdglänsande quetzaler, regnbågsfärgade tangaror, tukaner och mängder av glimrande små kolibrier. 

  LÄS MER om tilläggsresan »

   

 • Tilläggsresa Kultur och vandring i Anderna

  Kombinera din Galapagoskryssning med promenader och kulturupplevelser i Anderna ovanför Quito. Besök hantverksmarknaden i Otavalo, bada i varma källor och vandra vid foten av en slumrande vulkan. LÄS MER om tilläggsresan » 

 • Tilläggsresa Machu Picchu och Peru

  Kombinera din Galapagosresa med Peru. Höjdpunkten på resan är naturligtvis Inkafolkets heliga tempelstad Machu Picchu. 

  LÄS MER om tilläggsresan »

 • Tilläggsresa Sol och bad på Galapagos

  Stanna kvar på Galapagos för avkoppling, sol och bad. Upptäck huvudön Santa Cruz på egen hand. Välj mellan att bo i den lilla hamnstaden Puerto Ayora med gångavstånd till affärer och restauranger eller uppe på höglandet omgiven av grönska där jättesköldpaddan strövar fritt, för att njuta av lugnet efter en händelserik kryssning. LÄS MER om tilläggsresan »