Översikt

Tilläggsresa: Molnregnskogen Monteverde

Följ med på ytterligare upplevelserika regnskogsdagar i Monteverde. Molnregnskogen Monteverde som med sin höga luftfuktighet ofta ligger insvept i en vacker dimma. Tillsammans med våra kunniga guider beger vi oss ut på naturexkursion i Selvaturaområdet där vi spanar efter grönskimrande kolibrier, långsamma sengångare och näsbjörnar.

Vi gör också ett besök på en familjeägd kaffeplantage, där vi bjuds på nyskördat mörkrostat kaffe. Sitt i skuggan på verandan och blicka ut över de grönskande kaffeodlingarna och följ kolibrierna som hämtar nektar ur hibiskusblommorna.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Monteverde och familjeägda kaffeplantage

  Efter frukost beger vi oss till den lummiga Molnskogen Monteverde. Bussresan från Arenal till Monteverde går genom ett kuperat jordbrukslandskap. Sista biten upp till Monteverde åker vi genom grönskande kaffeplantage. På eftermiddagen besöker vi ett familjeägt kaffeplantage för organiskt odlade Arabicabönor. Här får vi följa processen från frö till kaffe. Costa Ricas kaffeodlingar har varit en bidragande faktor till landets välstånd och det var först när landet började exportera kaffe som Costa Rica hade råd att utveckla sin infrastruktur och sin sociala välfärd. Numera sker kaffeproduktionen mer som en bisyssla till annat jordbruk men bönderna är mycket stolta över sina kaffeodlingar (2 timmars tur med guide). Inkvartering på regnskogslodge. (F)

 • Dag 2 Selvaturas hängande broar

  Vi blir hämtade från hotellet runt 8-9 tiden efter en välsmakande frukost och åker mot Selvaturaområdet. Med sin höga luftfuktighet och vindar från både Stilla havet och Atlanten, utgör Monteverdes regnskogsområde den mest artrika molnskogen i Costa Rica. Tillsammans med reservatets duktiga naturguider ger vi oss ut för att spana efter färgstarka orkidéer, apor, fjärilar och kolibrier. Har vi tur kan vi se sengångare och puma, men dessa skygga djur gömmer sig ofta i regnskogens täta vegetation. Vi vandrar på hängande broar i Selvaturaområdet med guide (ingår). Den som vill kan också besöka fjärils- och kolibriträdgården (ingår inte) eller prova zipline. Ett hisnande äventyr för alla åldrar. (ingår inte). (F) 

 • Dag 3 Vi lämnar Monteverde och Regnskogen

  Vi lämnar Monteverde och genom ett kuperat landskap beger vi oss västerut i landet. Sköna dagar på egen hand på stranden Playa Samara vid Stilla havet väntar. Den lilla byn Samara erbjuder mysiga restauranger och ett antal aktiviteter som surfing, cykeluthyrning, snorklingsutflykter och ridning. Här ses fåglar som Crested Caracara, Black headed Trogon, långstjärtad manakin och man kan även få se varaner, krokodiler och vrålapor här.(F)

Resans höjdpunkter

 • Exkursioner i molnskogen med naturguide
 • Vandring på hängande broar i Selvaturaområdet
 • Besök på kaffeplantage

Karta

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avresor Dagligen, året runt
Pris Från 5 900 kr
I priset ingår
 • Besök på kaffeplantage och guidad tur i regnskogen
 • Vandring på hängbroarna i Selvaturaområdet med guide
 • Boende 2 nätter i dubbelrum på enkelt men mysigt hotell
 • Frukost 
 • Transporter
Extra dagar

På förfrågan

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Mot Monteverde och familjeägd kaffeplantage
Dag 2. Selvaturas hängande broar och guidad vandring i regnskogen
Dag 3. Vi lämnar Monteverde och regnskogen

Resans karaktär

I Monteverde bor vi på en rustik lodge och ser morgondimman lätta över molnregnskogen. Här besöker vi ett familjedrivet kaffeplantage och gör exkursioner i regnskogen. Vi vandrar även på broar i regnskogstaket och för det som vill kan man här även göra Zipline (ingår ej)

Deltagarantal

Minimum 2

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Boende

 • Monteverde Country Lodge

  Monteverde Country Lodge, detta gemytliga och trevliga hotell ligger nära flera av Santa Elenas mest populära sevärdheter och Monteverdes frodiga regnskog. Läget är sålunda optimalt för alla som vill utforska allt som området har att erbjuda. Rummen vi bor i ligger i charmiga rustika trästugor med tillgång till en gemensam veranda. De är välinredda, fräscha och utrustade med allt du kan behöva. Runt lodgen tronar den lummiga och tropiska växtligheten upp sig vilket gör vistelsen rogivande och behaglig. På hotellet finns det en restaurang som erbjuder costaricanska och andra lokala specialiteter.  Här finns även en bar, terrass, lekpark och mysig trädgård att vistas i.