Översikt

Tilläggsresa: Molnregnskogen Monteverde

Följ med på ytterligare upplevelserika regnskogsdagar i Monteverde. Molnregnskogen Monteverde som med sin höga luftfuktighet ofta ligger insvept i en vacker dimma. Tillsammans med våra kunniga guider beger vi oss ut på naturexkursion i Santa Elena reservatet där vi spanar efter grönskimrande kolibrier, långsamma sengångare och näsbjörnar.

Vi gör också ett besök på en familjeägd kaffeplantage, där vi bjuds på nyskördat mörkrostat kaffe. Sitt i skuggan på verandan och blicka ut över de grönskande kaffeodlingarna och följ kolibrierna som hämtar nektar ur hibiskusblommorna.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Monteverde och Familjeägda Kaffeplantage

  Efter frukost beger vi oss till den lummiga Molnskogen Monteverde. Bussresan går från Arenal till Monteverde går genom ett kuperat jordbrukslandskap. Sista biten upp till Monteverde går vägen genom grönskande kaffeplantage. På eftermiddagen besöker vi ett familjeägt kaffeplantage för organiskt odlade Arabicabönor där vi får följa processen från frö till kaffe. Costa Ricas kaffeodlingar har varit en bidragande faktor till landets välstånd och det var först när landet började exportera kaffe som Costa Rica hade råd att utveckla sin infrastruktur och sin sociala välfärd. Numera sker kaffeproduktionen mer som en bisyssla till annat jordbruk men bönderna är mycket stolta över sina kaffeodlingar. (en 2 timmars tur med guide) Inkvartering på vildmarkslodge. (F)

 • Dag 2 Selvaturas hängande broar

  Vi blir hämtade från hotellet runt 8-9 tiden efter en välsmakande frukost och färdas mot Selvatura området. Med sin höga luftfuktighet och vindar från både Stilla havet och Atlanten, utgör Monteverde regnskogsområde den mest artrika molnskogen i Costa Rica. Tillsammans med reservatets duktiga naturguider ger vi oss ut för att spana efter färgstarka orkidéer, apor, fjärilar och kolibrier. Har vi tur kan vi se sengångare och puma, men dessa skygga djur gömmer sig ofta i regnskogens täta vegetation. Vi vandrar på hängande broar i Selvatura området med guide(ingår), man kan också besöka fjärils och kolibri trädgården och prova Zipline genom regnskogen om man vill(ingår ej). (F)Dag 2. 

 • Dag 3 Vi lämnar Monteverde och Regnskogen

  Vi lämnar Monteverde och genom ett kuperat landskap beger vi oss västerut i landet. Sköna dagar på egen hand på stranden Playa Samara vid Stilla havet väntar. Den lilla byn Samara erbjuder mysiga restauranger och ett antal aktiviteter som surfing, cykeluthyrning, snorklingsutflykter och ridning. Här ses fåglar som Crested Caracara, Black headed Trogon, långstjärtad manakin och man kan även få se varaner, krokodiler och vrålapor här.(F)

Resans höjdpunkter

 • Exkursioner i molnskogen med naturguide
 • Vandring på hängande broar i Selvaturaområdet, vi besöker också fjärils- och kolibriträdgården
 • Besöket på ett familjeägt kaffeplantage

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avresor Dagligen, året runt
Pris Från 2 900 kr
I priset ingår
 • Besök på kaffeplantage och guidad tur i regnskogen
 • Vandring på hängbroarna i Selvaturaområdet med guide
 • Boende 2 nätter i dubbelrum på Vildmarkslodge
 • Frukost på alla boenden.
 • Transporter
Extra dagar

På förfrågan

Resplan

Dag 1. Mot Monteverde och Familjeägda kaffeplantage
Dag 2. Selvaturas hängande broar
Dag 3. Vi lämnar Monteverde och regnskogen

Resans karaktär

I Monteverde bor vi på en rustik lodge och ser morgondimman lätta över molnregnskogen. Här besöker vi ett familjedrivet kaffeplantage och gör exkursioner i regnskogen. 

Boende

 • Cloud Forest Lodge

  Cloud Forest Lodge ligger en bit ovanför byn Santa Elena. Vägen slingrar sig rakt genom regnskogen den sista biten upp till lodgen. Här bor vi i rustika bungalows omgivna av en fantastisk trädgård. Utanför våra rum växer tropiska frukter och blommor och här trivs kolibris och andra vackra fåglar. Där trädgården slutar, tar molnregnskogen vid. På hotellet finns en restaurang med en del med stora panoramafönster ut mot regnskogen. WiFi finns på alla rum. Våra rum är rymliga och alla bungalows har en egen liten uteplats i trädgården. Den vänliga personalen hjälper gärna till att boka utflykter i regionen. Om man vill ta sig till Santa Elena kan man boka en taxi, det tar ca 10 minuter och kostar ca 6 usd.