Översikt

FamiljeExpedition - Belize med sol, bad och snorkling

Följ med oss på en spännande resa till det lilla landet Belize! Denna "okända" pärla i Centralamerika som erbjuder en oerhört rik natur med tropisk regnskog, ett färgstarkt djurliv och mystiska tempel från Mayakulturen. Utanför Belizes kust ligger ett av världens mest imponerande korallrev där vi njuter i fulla drag av fantastisk snorkling i kristallklart vatten.

Det lilla landet Belize gränsar till Guatemala och Mexiko. Det är det enda landet i Centralamerika som har engelska som officiellt språk eftersom det tidigare var en brittisk koloni, då med namnet Brittiska Honduras. Landet har välsignats med en fantastisk variation av biogeografiska regioner vilket inkluderar det längsta och mest välbevarade barriärrevet i den västra hemisfären. Hundratals av små "cayes" som belizierna kallar sina öar och flera mil med oexploaterade stränder. Här erbjuds snorkling, dykning och fiske i världsklass.

Belize har dock så mycket mer att erbjuda. På ett par timmar kan du ta dig från korallreven till de största återstående delarna av orörd regnskog i Centralamerika. Här finns jaguar, tapir, tayra, agutier och mängder av vrålapor. Landet är även ett paradis för fågelskådare, här kan du fortfarande få se den legendariska harpyaörnen och många färgglada, tropiska fåglar som tukaner, trogoner och oropendolas.

En gång i tiden var Belize hjärtat i Mayariket. Över 600 arkeologiska platser finns kvar sen Mayatiden. Spanska upptäcktsresande, skotska sjörövare och hundra år som brittisk koloni har bidragit till den kulturella mosaik vi hittar i Belize i dag.

Vårt äventyr börjar i San Ignacio där vi besöker Xunantunichs mayaruiner. Vi paddlar och seglar kajaker ut på ett korallrev. Bor i stationära tält på en exotisk ö. I regnskogen får vi åka zipline högt upp över marken mellan trädens plattformar. Ett äventyr som brukar uppskattas av alla åldrar. Vid Antelope Waterfalls kan vi svalka oss i naturens egna pooler. Den som vill kan prova på rappelling, bada i floden och göra egna små upptäcktsfärder kring lodgens omgivningar. En av kvällarna gör vi en guidad nattvandring i regnskogen.

Reseprogram

 • Dag 1 Utresa från Sverige

  I dag lämnar vi Sverige för att flyga västerut. En övernattning på vägen i USA då det inte går flyg med anslutning samma dag mellan Europa och Belize. 

 • Dag 2 Belize - San Ignacio

  Flyg vidare till Belize City för att börja vårt äventyr i det lilla landet. Från Belize internationella flygplats har vi ca 1,5 timme i minibuss till San Ignacio Town. Vi checkar in och får en presentation av vår guide som delar ut kartor och briefar oss om Belize och våra kommande dagar. Vi äter middag tillsammans på en restaurang med utsikt över den lilla staden. (M)

 • Dag 3 Mayagrottor och Xunantunich

  Efter en frukost med inslag av tropiska frukter och mycket annat är det dags att utforska Actun Che Chem Ha. Här får vi lära oss den fascinerande historien kring den heliga mayagrottan. Vi tillbringar ungefär 1,5 timme i grottan och vandrar sedan ner i dalen till en liten bondgård där vår värdfamilj serverar lunch som vi intar medan vi njuter av utsikten över Macalfloden. Därefter beger vi oss mot mayaruinerna Xunantunich som ligger inbäddade i vacker grönska. Möjlighet till ett dopp i poolen när vi är tillbaka på vårt hotell. Kvällen har ni till eget förfogande och det är ett ypperligt tillfälle till att testa någon av de små restaurangerna och upptäcka San Ignacios kvällsliv. (F,L)

 • Dag 4 Kajak och snorkling vid Glovers Reef

  Vi äter en tidig frukost och lämnar sedan San Ignacio för en 1,5 timmes transport till Dangriga, beläget på kusten. Här väntar en tur med båt ut till Glovers Reef base camp dit vi kommer fram lagom till lunch. Glovers Reef ligger på en ö ute i barriärrevet och vi bor i stationära tält mitt på stranden i skuggan av palmerna. Efter att ha installerat oss och ätit lunch ges vi en instruktion i snorkling och paddling. Utrustning finns att hyra för den som inte har med sig egen. Kvällarna här är magiska med sitt ljus och att somna till ljudet av havet är alldeles särskilt rogivande. (F,L,M)

 • Dag 5-6 Glovers Reef

  Under dessa dagar har vi möjligheten att paddla och segla våra kajaker ca 8-9 kilometer ut till det marina reservatets huvudö. Vi har båtar med oss som support och det går bra att åka med i dem om man hellre vill det. På WWF:s Marine station möter vi upp biologer och får lära oss mer om korallreven och det marina livet. Lunch i form av picknick serveras på revet, glöm inte hög solskyddsfaktor! Sen är det bara att hoppa ner under ytan igen och fortsätta snorkla på småreven. Vi seglar tillbaka våra kajaker till vår basecamp och på kvällarna äter vi middag i skymningen. En kväll får vi underhållning i form av trumspel, dans och gemenskap kring lägerelden. Definitivt en kväll att minnas! (Helpension)

 • Dag 7 Sista dagen på ön

  I dag tillbringar vi vår sista dag på Glovers Reef. Snorkla, sola, bada, prova på djuphavsfiske eller stand up paddle. Möjlighet att dyka finns också (inte inkluderat i resans pris). (Helpension)

 • Dag 8 Mayflower Bocawina National Park

  Vi har förmiddagen på oss att njuta det sista av ön. Efter lunch åker vi båt tillbaka till fastlandet, nu väntar nya äventyr. Ungefär 30 minuters resa från kusten in till Mayflower Bocawina National Park, landet är som sagt var inte så stort... På Bocawina Rainforest resort kommer vi att trivas. Inkvartering sker i våra bungalows och på eftermiddagen åker vi zipline mellan trädens plattformar. Ett fantastiskt och lite pirrigt sätt att utforska nationalparken från fågelperspektiv. Alla måltider ingår så middagen intas på lodgen. (Helpension)

 • Dag 9 Regnskogsäventyr

  För den som orkar gå upp med solen finns möjlighet att göra en fågelskådning. Därefter intas frukosten till ljudet av regnskogen i bakgrunden. Vi gör sedan en lättare vandring till Antelope waterfalls där vi kan svalka oss i naturens egna pooler. Den som vill kan prova på rappelling ner för vattenfallen (ingår inte i resans pris). När vi kommer tillbaka till lodgen intas en sen lunch och sedan står eftermiddagen till förfogande för egna aktiviteter. Upptäck mer av nationalparkens leder och ruiner, eller ta en uppfriskande simtur i floden. På kvällen gör vi en gemensam regnskogsvandring och hoppas få se vrålapor, tukaner och andra djur. (Helpension)

 • Dag 10 Egen tid kring Bocawina Rainforest Lodge

  I dag finns det tid för att boka en egen tur. Paddla i floden, upptäck omgivningarna till häst, gör en tur till en bondgård eller för den som vill - utforska mer av Belizes kultur. (F)

 • Dag 11 Hemresa eller förlängning med sol och bad

  Ny möjlighet för en tidig fågelskådning innan frukost. Sen beger vi oss tillbaks till Belize City för att påbörja hemresan. Den som har valt till extra sol- och baddagar reser vidare till Ambergris Caye. (F)

 • Dag 12 Hemma i Sverige igen

  Vi landar i Sverige igen efter 2 mellanlandningar på vägen.

 • Ingår för barn Medlemskap i WWF

  En FamiljeExpedition ska vara ett lärorikt äventyr. Därför har vi alltid erfarna naturguider på resan. Små äventyrare blir dessutom medlemmar i WWFs barnklubb Panda Planet och alla tonåringar får tidningen WWF Eko som ger nyheter om djur, natur och miljövård.

Resans höjdpunkter

 • Paddling, segling och snorkling i världsklass vid Glovers Reef
 • Regnskogsupplevelsen kring Bocawina Rainforest Resort
 • Att utforska Xunantunich mayaruiner

Karta

Resfakta

Reslängd 12 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn
Avresor Preliminärt datum 28 dec - 6 jan 21/22  + valfri avresedag
Pris Från 45 800 kr, barnrabatt finns
Barnpris

39 800 kr/barn mellan 7-15 år som delar rum med 2 vuxna

I priset ingår
 • Flyg Stockholm - Belize t/r
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Engelsktalande guider
 • Boende enligt program
 • Inrikesflyg från Dangriga till den internationella flygplatsen i Belize City
 • Utflykt till mayagrottorna utanför San Ignacio
 • Besök på mayaruinerna Xunantunich
 • Instruktion för snorkling och paddling 
 • Helpension under vistelsen på Glovers Reef base camp samt regnskogslodgen Bocawina
 • Övriga måltider enligt program
 • Vandring till Antelope Waterfalls
 • Kvällsvandring i regnskogen
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Dryck, dricks, hyra av snorkelutrustning (20 usd totalt/person på Glovers Reef, har man med sig egen snorkel och cyklop kostar det 10 usd/person att hyra fenor), ESTA (inresetillstånd i USA)

Extra dagar

Hör med oss om ni önskar boka extra dagar i anslutning till turen

Resplan

Dag 1. Utresa Sverige, övernattning USA
Dag 2. Belize - San Ignacio 
Dag 3. Mayagrottor och besök på Mayaruinerna Xunantunich
Dag 4. Kajak och snorkling vid Glovers Reef
Dag 5-6. Glovers Reef 
Dag 7. Sista dagen på ön
Dag 8. Mayflower Bocawina National Park
Dag 9. Regnskogsäventyr
Dag 10. Egen tid kring Bocawina Rainforest Resort
Dag 11. Hemresa eller förlängning med sol och bad
Dag 12. Hemma i Sverige igen

Visum

Visum behövs inte för svenska medborgare, men ESTA behövs för mellanlandningen i USA

Resans karaktär

Resan passar hela familjen, men kanske lite mer fokus på barn i skolåldern och uppåt. Barnen bör vara simkunniga då det är mycket vattenaktiviteter.

Deltagarantal

Min 8, max 12

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vi stödjer många viktiga naturvårdsprojekt och klimatkompenserar för de resor där vi flyger. Läs mer här »

Rådgivning via Zoom
Vi erbjuder individuell rådgivning via Zoom, hör av dig till oss så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.

Bra att veta

Då det inte finns några direktflyg från Europa till Belize blir det ett stopp i USA på vägen, för det behövs ESTA. Vi bokar in er på ett hotell i anslutning till flygplatsen.

Boende

 • San Ignacio, Cahal Pech Resort, Belize

  Vackert beläget på en höjd med utsikt över San Ignacio och dess omgviningar ligger Cahal Pech Resort. Den lilla staden ligger på gångavstånd. Vi bor i färgstarkt och typiskt beliziskt möblerade "cabanas" med halmtak. Möblerna är handgjorda och varje cabana har en privat veranda med vilostolar och en hängmatta.

  Finns på hotellet

  Här finns en restaurang, pool, tvättservice, möjlighet att boka transporter och utflykter.

  Finns på rummet

  Alla rum är mysigt möblerade för bästa komfort. Här finns kallt och varmt vatten, AC och en TV, Varje rum har en privat veranda eller terrass.

 • Glover´s Reef, Belize

  Glover´s Reef är en basecamp med stationära safaritält sammanlänkade på stranden längs den östra sidan. Här svalkar den karibiska brisen och det är något alldeles speciellt att vakna upp och somna till vågornas brus. Tälten är enkelt inredda men rena och bekväma med plats för 2 personer. 

   

   

 • Bocawina Rainforest Resort, Belize

  Beläget i Mayflower Bocawina National Park ligger Bocawina Rainforest Resort, en rymlig eko-lodge inbäddad i naturens grönska. I närheten finns uppfriskande vattenfall och mayaplatser. Hotellet drivs med alternativa energikällor så som solpaneler. Man odlar även sina egna frukter och grönsaker i sin organiska trädgård. Möjlighet till flera olika utflykter, såsom vandringar, bad i floden, zip-line m.m. På hotellet finns en restaurang. Här Personalen hjälper dig att boka utflykter. Alla rum har fri wifi, om än något långsamt, takfläkt, en stor gemensam veranda.