Översikt

FamiljeExpedition - Belize med sol, bad och snorkling

Följ med oss på en spännande resa till det lilla landet Belize! Denna "okända" pärla i Centralamerika som erbjuder en oerhört rik natur med tropisk regnskog, ett färgstarkt djurliv och mystiska tempel från Mayakulturen. Utanför Belizes kust ligger ett av världens mest imponerande korallrev där vi njuter i fulla drag av fantastisk snorkling i kristallklart vatten.

Det lilla landet Belize gränsar till Guatemala och Mexiko. Det är det enda landet i Centralamerika som har engelska som officiellt språk eftersom det tidigare var en brittisk koloni, då med namnet Brittiska Honduras. Landet har välsignats med en fantastisk variation av biogeografiska regioner vilket inkluderar det längsta och mest välbevarade barriärrevet i den västra hemisfären. Hundratals av små "cayes" som belizierna kallar sina öar och flera mil med oexploaterade stränder. Här erbjuds snorkling, dykning och fiske i världsklass.

Belize har dock så mycket mer att erbjuda. På ett par timmar kan du ta dig från korallreven till de största återstående delarna av orörd regnskog i Centralamerika. Här finns jaguar, tapir, tayra, agutier och mängder av vrålapor. Landet är även ett paradis för fågelskådare, här kan du fortfarande få se den legendariska harpyaörnen och många färgglada, tropiska fåglar som tukaner, trogoner och oropendolas.

En gång i tiden var Belize hjärtat i Mayariket. Över 600 arkeologiska platser finns kvar sen Mayatiden. Spanska upptäcktsresande, skotska sjörövare och hundra år som brittisk koloni har bidragit till den kulturella mosaik vi hittar i Belize i dag.

Vårt äventyr börjar i San Ignacio där vi besöker Xunantunichs mayaruiner. Vi paddlar och seglar kajaker ut på ett korallrev. Bor i stationära tält på en exotisk ö. I regnskogen får vi åka zipline högt upp över marken mellan trädens plattformar. Ett äventyr som brukar uppskattas av alla åldrar. Vid Antelope Waterfalls kan vi svalka oss i naturens egna pooler. Den som vill kan prova på rappelling, bada i floden och göra egna små upptäcktsfärder kring lodgens omgivningar. En av kvällarna gör vi en guidad nattvandring i regnskogen.

Vi bjuds på traditionell mayalunch, och får se hur kakaobönan blir till choklad. I mysiga Hopkins avslutar vi vårt äventyr med ytterligare ett par dagars sol och bad och på nyårsafton äter vi en gemensam middag och firar in det nya året tillsammans. 

Reseprogram

 • Dag 1 Utresa från Sverige

  I dag lämnar vi Sverige för att flyga västerut. En övernattning på vägen i USA då det inte går flyg med anslutning samma dag mellan Europa och Belize. 

 • Dag 2 Belize - San Ignacio

  Flyg vidare till Belize City för att börja vårt äventyr i det lilla landet. Från Belize Internationella flygplats har vi ca 1,5 timme i minibuss till San Ignacio Town. Vi checkar in och får en presentation av vår guide som delar ut kartor och briefar oss om Belize och våra kommande dagar. Vi äter middag tillsammans på en restaurang med utsikt över den lilla staden. (M)

 • Dag 3 Mayagrottor och Xunantunich

  Efter en frukost med inslag av tropiska frukter och mycket annat är det dags att utforska de spännande Mayagrottorna. Det serveras en picknicklunch på toppen av ett vattenfall och därefter beger vi oss mot mayaruinerna Xunantunich som ligger inbäddade i vacker grönska. Möjlighet till ett dopp i poolen när vi är tillbaka på vårt hotell. Kvällen har ni till eget förfogande och det är ett ypperligt tillfälle till att testa någon av de små restaurangerna och upptäcka San Ignacios kvällsliv. (F,L)

 • Dag 4 Kajak och snorkling vid Glovers Reef

  Vi äter en tidig frukost och lämnar sedan San Ignacio för en 1,5 timmes transport till Dangriga, beläget på kusten. Här väntar en tur med båt ut till Glovers Reef base camp dit vi kommer fram lagom till lunch. Glovers Reef ligger på en ö ute i barriärrevet och vi bor i stationära tält mitt på stranden i skuggan av palmerna. Efter att ha installerat oss och ätit lunch ges vi en instruktion i snorkling och paddling. Utrustning finns att hyra för den som inte har med sig egen. Kvällarna här är magiska med sitt ljus och att somna till ljudet av havet är alldeles särskilt rogivande. (F,L,M)

 • Dag 5 Glovers Reef

  I dag har vi möjligheten att paddla och segla våra kajaker ca 8-9 kilometer ut till det marina reservatets huvudö. Vi har båtar med oss som support och det går bra att åka med i dem om man hellre vill det. På WWF:s Marine station möter vi upp biologer och får lära oss mer om korallreven och det marina livet. Lunch i form av picknick serveras på revet, glöm inte hög solskyddsfaktor! Sen är det bara att hoppa ner under ytan igen och fortsätta snorkla på småreven. Vi seglar tillbaka våra kajaker till vår basecamp och på kvällen äter vi en traditionell middag följt av en rolig kväll fylld med trumspel, dans och gemenskap kring lägerelden. Definitivt en kväll att minnas! (Helpension)

 • Dag 6 Sista dagen på ön

  I dag tillbringar vi vår sista dag på Glovers Reef. Snorkla, sola, bada, prova på djuphavsfiske eller stand up paddle. Möjlighet att dyka finns också (inte inkluderat i resans pris). (Helpension)

 • Dag 7 Mayflower Bocawina National Park

  Vi har förmiddagen på oss att njuta det sista av ön. Efter lunch åker vi båt tillbaka till fastlandet, nu väntar nya äventyr. Ungefär 30 minuters resa från kusten in till Mayflower Bocawina National Park, landet är som sagt var inte så stort... På Bocawina Rainforest resort kommer vi att trivas. Inkvartering sker i våra bungalows och på eftermiddagen åker vi zipline mellan trädens plattformar. Ett fantastiskt och lite pirrigt sätt att utforska nationalparken från fågelperspektiv. Alla måltider ingår så middagen intas på lodgen. (Helpension)

 • Dag 8 Regnskogsäventyr

  För den som orkar gå upp med solen finns möjlighet att göra en fågelskådning. Därefter intas frukosten till ljudet av regnskogen i bakgrunden. Vi gör sedan en lättare vandring till Antelope waterfalls där vi kan svalka oss i naturens egna pooler. Den som vill kan prova på rappelling ner för vattenfallen (ingår inte i resans pris). När vi kommer tillbaka till lodgen intas en sen lunch och sedan står eftermiddagen till förfogande för egna aktiviteter. Upptäck mer av nationalparkens leder och ruiner, eller ta en uppfriskande simtur i floden. På kvällen gör vi en gemensam regnskogsvandring och hoppas få se vrålapor, tukaner och andra djur. (Helpension)

 • Dag 9 Egen tid kring Bocawina Rainforest Lodge

  I dag finns det tid för att boka en egen tur. Paddla i floden, upptäck omgivningarna till häst, gör en tur till en bondgård eller för den som vill - utforska mer av Belizes kultur. (F)

 • Dag 10 Chokladtillverkning och Hopkins Village

  Ny möjlighet för en tidig fågelskådning innan frukost. När vi har checkat ut åker vi till Maya Center Village och får se tillverkningsprocessen från böna till choklad, givetvis med provsmakning. Vi äter en traditionell mayalunch och får se kvinnornas textilarbete. I Hopkins checkar vi in på vårt strandhotell där vi kommer att tillbringa de närmaste dagarna. Det här är en perfekt plats för att bara ta det lugnt och reflektera över den senaste veckans fantastiska upplevelser. Vill man kan man hyra cyklar för att ta sig in till mysiga Hopkins by för att uppleva vardagslivet i Belize. Det finns flera restauranger att testa längs den över 5 km långa stranden. (F,L)

 • Dag 11-12 Sol- och baddagar

  Sola och bada, pool eller strand, det är bara att välja. Hyr cyklar och upptäck Hopkins med omgivningar. (F)

 • Dag 13 Vi lämnar Belize

  I dag avslutas vårt familjeäventyr och efter frukost är det dags att checka ut för att ta oss till Dangriga (ca 30 min) och flyga inrikes till Belize City (en kort flygresa på ca 20 min). (F)

 • Dag 14 Hemma i Sverige igen

  Vi landar i Sverige igen efter 2 mellanlandningar på vägen.

 • Ingår för barn Medlemskap i WWF

  En FamiljeExpedition ska vara ett lärorikt äventyr. Därför har vi alltid erfarna naturguider på resan. Små äventyrare blir dessutom medlemmar i WWFs barnklubb Panda Planet och alla tonåringar får tidningen WWF Eko som ger nyheter om djur, natur och miljövård.

Resans höjdpunkter

 • Paddling, segling och snorkling i världsklass vid Glovers Reef
 • Regnskogsupplevelsen kring Bocawina Rainforest Resort
 • Att utforska Xunantunich mayaruiner

Karta

Resfakta

Reslängd 14 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg och Köpenhamn på förfrågan
Avresor 26 dec - 8 jan 2019/20
Pris Från 49 900 kr
Barnpris

45 900 kr/barn mellan 7-16 år som delar rum med 2 vuxna

I priset ingår
 • Flyg Stockholm - Belize t/r
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Engelsktalande guider
 • Boende enligt program
 • Inrikesflyg från Dangriga till den internationella flygplatsen i Belize City
 • Utflykt till mayagrottorna utanför San Ignacio
 • Besök på mayaruinerna Xunantunich
 • Instruktion för snorkling och paddling 
 • Helpension under vistelsen på Glovers Reef base camp samt regnskogslodgen Bocawina
 • Övriga måltider enligt program
 • Vandring till Antelope Waterfalls
 • Kvällsvandring i regnskogen
 • Besök på chokladtillverkning
 • Flera dagars karibiskt strandliv
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Dryck, dricks, hyra av snorkelutrustning (20 usd totalt/person på Glovers Reef, har man med sig egen snorkel och cyklop kostar det 10 usd/person att hyra fenor), ESTA (inresetillstånd i USA)

Extra dagar

Hör med oss om ni önskar boka extra dagar i anslutning till turen

Resplan

Dag 1. Utresa Sverige, övernattning USA
Dag 2. Belize - San Ignacio 
Dag 3. Mayagrottor och besök på Mayaruinerna Xunantunich
Dag 4. Mot Glovers Reef base camp - instruktion för snorkling och paddling
Dag 5. Glovers Reef base camp
Dag 6. Valfria aktiviteter Glovers Reef
Dag 7. Bocawina Rainforest Resort
Dag 8. Antelope Waterfalls, regnskogsvandring
Dag 9. Bocawina Rainforest Resort
Dag 10. Chokladtillverkning och Hopkins Village, strandhotell
Dag 11-12. Sol och bad
Dag 13. Hemresa
Dag 14. Hemma igen

Visum

Visum behövs inte för svenska medborgare, men ESTA behövs för mellanlandningen i USA

Resans karaktär

Resan passar hela familjen, men kanske lite mer fokus på barn i skolåldern och uppåt. Barnen bör vara simkunniga då det är mycket vattenaktiviteter.

Deltagarantal

Min 8, max 12

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor. Utöver att minska vårt klimatavtryck bidrar vi samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Då det inte finns några direktflyg från Europa till Belize blir det ett stopp i Atlanta på vägen, för det behövs ESTA. Vi bokar in er på ett hotell i anslutning till flygplatsen.

Boende

 • San Ignacio, Cahal Pech Resort, Belize

  Vackert beläget på en höjd med utsikt över San Ignacio och dess omgviningar ligger Cahal Pech Resort. Den lilla staden ligger på gångavstånd. Vi bor i färgstarkt och typiskt beliziskt möblerade "cabanas" med halmtak. Möblerna är handgjorda och varje cabana har en privat veranda med vilostolar och en hängmatta.

  Finns på hotellet

  Här finns en restaurang, pool, tvättservice, möjlighet att boka transporter och utflykter.

  Finns på rummet

  Alla rum är mysigt möblerade för bästa komfort. Här finns kallt och varmt vatten, AC och en TV, Varje rum har en privat veranda eller terrass.

 • Glover´s Reef, Belize

  Glover´s Reef är en basecamp med stationära safaritält sammanlänkade på stranden längs den östra sidan. Här svalkar den karibiska brisen och det är något alldeles speciellt att vakna upp och somna till vågornas brus. Tälten är enkelt inredda men rena och bekväma med plats för 2 personer. 

   

   

 • Bocawina Rainforest Resort, Belize

  Beläget i Mayflower Bocawina National Park ligger Bocawina Rainforest Resort, en rymlig eko-lodge inbäddad i naturens grönska. I närheten finns uppfriskande vattenfall och mayaplatser. Hotellet drivs med alternativa energikällor så som solpaneler. Man odlar även sina egna frukter och grönsaker i sin organiska trädgård. Möjlighet till flera olika utflykter, såsom vandringar, bad i floden, zip-line m.m.

  Finns på hotellet

  Restaurang, möjlighet att boka utflykter, ett hållbart tänk

  Finns på rummen

  Free Wifi, om än något långsamt, takfläkt, en stor gemensam veranda 

   

   

 • Parrot Cove Lodge, Belize

  Mitt på stranden längs den karibiska kustremsan ligger Parrot Cove Lodge. Ett litet, familjärt hotell i Hopkins utkanter. Centralt beläget mellan reven och regnskogen. Oavsett om du söker efter strandäventyr eller utflykter i inlandet så är Parrot Cove Lodge den perfekta utgångspunkten. Här råder en avslappnad atmosfär och hotellet är känt för sin fantastiska personal. Alla rum har ett litet kylskåp, kaffekokare och en safety box. På hotellet finns en liten pool och två restauranger. En halvtimmes båtresa från lodgen ligger barriärrevet. Det finns kajaker, paddle boards och cyklar att låna. På ca 10-15 km cyklar du in till Hopkins stad.