Översikt

FamiljeExpedition - Argentina med vandring i Patagonien

NYHET! Följ med på en aktiv upplevelseresa till Argentina. Vi börjar i tangons huvudstad Buenos Aires där vi upptäcker La Boca med sina färgglada hus och det aristokratiska Recoleta. I Patagonien besöker vi den storslagna Perito Moreno-glaciären och gör vandringar kring både El Chalten och El Calafate. Resan avslutas med ett par dagar vid de berömda Iguazúfallen.

Argentina med den livfulla huvudstaden Buenos Aires, och det vidsträckta Pampas, erbjuder otroliga naturupplevelser i vackra och fascinerande landskap med allt från regnskog till skidpister, glaciärer och isberg. Det är ett paradis för naturälskaren, och bjuder på en fantastisk reseupplevelse som passar hela familjen. 

Buenos Aires är en spännande stad som grundades 1776 av den spanske kungen. Här ligger moderna byggnader sida vid sida med kullerstensgator, gamla kaféer och nostalgiska tangobarer. Staden sjuder av liv och vi upptäcker såväl den färgstarka bohemiska stadsdelen La Boca som det chica, aristokratiska La Recoleta. Vi cyklar genom den norra delen, Buenos Aires lunga, där parker och grönområden avlöser varandra.


Pampas, den enorma slätten.
Här bekantar vi oss med Gauchokulturen. Gauchon är den argentinska motsvarigheten till den amerikanske cowboyen. Det finns flera olika sätt att besöka Pampas enorma vidder. På vår resa gör vi en heldagsutflykt med besök på en "estancia" med klassisk lunch i form av grillat kött och får på nära håll ta del av argentinska traditioner.

Patagonien är kontrasternas landskap. Här möter spektakulära bergstoppar vidsträckta grässlätter. Extremt nederbördsrika platser ligger granne med torra stäpper. Kraftiga vindar från ”roaring forties” följs av dagar med stiltje. Patagonien har en speciell dragningskraft på oss nordbor.

Vi vandrar runt Calafate och El Chalten. Våra dagsvandringar tar oss till turkosfärgade fjällsjöar, längs bergssluttningarna och upp genom dalgångar till spektakulära utsiktspunkter med Mt Fitz Roys mäktiga bergsmassiv i fonden. Under vandringarna bär vi endast vår dagsryggsäck och vi vandrar tillsammans med argentinska färdledare, som med sin entusiasm och kunskap gör stegen lätta. En dag upplever vi Perito Moreno-glaciären genom att vandra på den. Ett äkta äventyr och det bästa sättet att upptäcka detta fascinerande glaciärlandskap med smala laguner, sprickor och isformationer i blåaste blått.

Iguazú Falls och regnskogsupplevleser. Iguazú betyder på Guaranispråket "Det stora vattnet" och det är lätt att förstå varför. De mäktiga vattenfallen är en enastående upplevelse - svår att beskriva i ord. Här finns 275 vattenfall av varierande storlek varav "garganta del diablo" är det största på över 70 meter. Bland upplevelserna kring fallen kan nämnas gummibåtstur intill fallen och promenad ovanför. Vi besöker även den brasilianska sidan av vattenfallen för att få bästa vy över detta naturliga underverk.

 

Reseprogram

 • Dag 1 Flyg till Buenos Aires

  Vi flyger på kvällen från Sverige och gör en mellanlandning i Europa på vägen. Nattflyg vidare till Buenos Aires. Ankomst dagen därpå.

 • Dag 2 Buenos Aires - Sydamerikas "Paris"

  Vi landar på förmiddagen/kring lunch och har transfer till vårt hotell. Buenos Aires är en fantastisk, kosmopolitisk storstad. Full av färg och olika arkitekturer. Huvudstaden beskrivs som Sydamerikas Paris, och bär upp sin titel med stolthet likväl som det bjuds på en stor del av den argentinska kulturen. Argentinarna är ett vänligt värdfolk som mer än gärna tar hand om sina besökare. Går du längs gatan med en karta i handen är det med stor sannolikhet som en lokalbo stoppar dig och frågar om du behöver hjälp att hitta ditt mål. Den här första dagen får du möjlighet att upptäcka delar av Buenos Aires på egen hand. Vandra längs kullerstensgator med små caféer, njut av doften från den världsberömda argentinska biffen som grillas på öppna "parrillas" och upptäck de små butikerna och marknaderna. Kanske ta en tur till Palermo Soho. Middag på egen hand. 

 • Dag 3 Casa Rosada och La Boca

  Efter frukost på hotellet blir vi upphämtade för att göra en stadsrundtur. Låt dig imponeras av "highlightsen" i denna spännande stad. Vi besöker historiska och politiska platser runt Plaza de Mayo och Casa Rosada (presidentpalatset). Vidare mot San Telmo och det världsberömda La Boca med sina färgglada hus. Här är tangon ständigt närvarande, och bli inte förvånad om lokalborna bjuder upp till dans! Promenera längs Caminito street och upplev den vibrerande stadsdelen. Det chica Recoleta med sina stora palatsliknande hus blir vårt sista stopp på turen. 

 • Dag 3 Med cykel genom staden

  De norra delarna av staden kallas för Buenos Aires lunga. Här finns många publika grönområden - trädgårdar, parker, sjöar och mycket mer. Den som vill kan under eftermiddagen upptäcka den här delen cyklandes. Vi passerar Recoleta, Palermo Viejo och Palermo Soho för att få upptäcka mer av stadens kultur och vanor. Turen tar ca 3 timmar och när vi är klara med cyklingen har vi transfer tillbaka till vårt hotell. (F)

 • Dag 4 La Pampa och Gauchokultur

  Argentina är berömt världen över för sina fotbollsspelare, och för sina goda viner! Men även för de vidsträckta gröna fälten mest känt som "La Pampa". Detta ändlösa landskap vid kanten av horisonten är fortfarande hem till ättlingarna av de första "gauchos" (argentinska cowboys) som än i dag lever som deras förfäder har lärt dem. Det finns några "estancias" (rancher) som jobbar för att bevara gauchotraditionerna, och de rancherna är belägna i anslutning till små pittoreska städer i Buenos Aires-provinsen. En av de mest genuina är El Ombú de Areco, en ranch i kolonialsstil, byggd 1880, belägen i San Antonio de Areco. Här finns en tydlig närvaro av gauchons seder och bruk.

 • Asado på Estancia El Ombú

  Väl framme på ranchen får vi avnjuta en traditionell lunch, asado (barbecue) innan vi kan ta en ridtur i naturen eller en lugn cykeltur. Den som hellre vill kan bada i poolen. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Buenos Aires och vårt hotell. Nu när den värsta jet-lagen har lagt sig kanske det är dags att besöka en bar där det dansas tango långt in på natten... (F,L)

 • Dag 5 Mot Patagonien

  Vi lämnar vårt hotell i Buenos Aires och har transfer till flygplatsen för att resa söderut mot El Calafate och Patagonien. El Calafate är beläget på den patagoniska stäppen. Landskapet här är torrt och dramatiskt. Staden ligger på gränsen till Lago Argentino, Argentinas största sjö och räknas som glaciärernas huvudstad. Det är utgångspunkten för den världsberömda Perito Moreno Glacier, en av de få glaciärer i världen som fortfarande växer! Transfer till hotellet i El Chalten. (F)

 • Dag 6 Lagunas de los Tres och Mt Fitz Roy

  Bara resan mot det berömda Mt Fitz Roy är fantastisk. Vackra vyer över dalen när vi färdas längs Río de Las Vueltas och den ständigt närvarande bergskedjan Cordón de Los Cóndores. Efter ungefär 20 minuter börjar vi se Mt Fitz Roy från en annorlunda vinkel. Vi börjar vår vandring i den täta sydbokskogen. Redan från start på vår tur kan vi se flera olika glaciärer - Marconi, Eléctrico, Cagliero och långt borta mot Lago del Desierto ser vi Vespignaniglaciären. Hela dagsturen tar ungefär 8 timmar. Under vår tur äter vi medhavd lunch. (F, picknicklunch)

 • Dag 7 Rio de Las Vueltas

  I dag kan den som vill vara med på en kajaktur i denna spektakulära natur! (Ingår inte i priset). Vi startar Vid Condorlagunen och fortsätter längs Río de las Vueltas. Turen tar ca 3 timmar och vi är garanterade en rolig och spännande upplevelse. Det är ca 2 mil från hotellet till starten för kajakturen. Vi bjuds på varm dryck medan guiden går igenom detaljerna för vår aktivitet. Först lite övning på Condorlagunen innan vi börjar ta oss ner för floden. Medan vi paddlar och njuter av omgivningarna med vattenfall och bergstoppar söker guiden efter ett mysigt stopp för vår lunch. Vi fortsätter sedan ner längs floden tills vi är tillbaka i El Chalten. Ingen erfarenhet krävs, men man har en åldersgräns på minimum 14 år för att få genomföra den här turen. Den som är kvar i El Chalten - byn som andas uteliv - kan på egen hand upptäcka byn och göra kortare turer. Direkt från hotellet går en kortare led på 3 km till utsiktspunkten Cerro Torre. (F)

 • Dag 7 Hiking Cerro Torre

  Det finns möjlighet att göra en av de mest klassiska vandringarna i El Chalten - till Laguna Torre, vartifrån utsikten över Torremassivet, Adela Range och Mt Solo med sina respektive glaciärer är mäkta imponerande. Leden tar oss genom flera olika landskapstyper. Alltifrån isformade dalar till täta skogar. Vi pausar vid flera utsiktspunkter och besöker välkända base camps där de stora expeditionerna förbereds. Turen tar 7-8 timmar och det är en lättare vandring som inte kräver någon erfarenhet. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. (F, M)

 • Dag 8 El Calafate

  I dag kan du välja själv bland alla utomhusaktivteter som erbjuds i den här regionen.  Nationalparken har många leder av olika längd och svårighetsgrad. På eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell i El Calafate där det finns möjlighet att ta igen sig och samtidigt njuta av utsikten. (F)

 • Dag 9 Heldagstur - Perito Moreno Glacier

  I dag väntar ett hisnande äventyr i Patagoniens "isvärld"! Upptäck den ikoniska glaciären genom att vandra på den. Vi upplever det fantastiska glaciärlandskapet med sina smala laguner, sprickor och isformationer i det blåaste av blått. En "once in a lifetime"- upplevelse! Minimiålder 10 år och maxålder 65 år. Härifrån ges fantastiska fotomöjligheter. Det är en heldagstur, och glöm inte solglasögon och solkräm! På eftermiddagen tar vi oss tillbaka till vårt hotell i El Calafate. (F, picknicklunch) 

 • Dag 10 Iguazú Falls

  Vi äter frukost och checkar ut från vårt hotell. Dags att lämna detta storslagna landskap efter ett par dagar av äventyr för såväl kropp som själ. Flyg till Puerto Iguazu och därifrån transfer till vårt hotell. Iguazúfallen räknas som ett av världens 7 naturliga underverk och är med på UNESCO's världsarvslista. Det är lite av ett "måste" att besöka dessa vattenfall när man är i Argentina. I dag kan vi bara ta det lungt och njuta av det tropiska klimatet. Vi bor på en lodge med pool. Middagen intas på hotellet. (F, M)

 • Dag 11 Iguazú National Park - den argentinska sidan

  Vi börjar dagen med att åka till Iguazú National Park för att upptäcka vandringslederna, vattenfallen och djurlivet. Här finns tukaner, apor och de söta näsbjörnarna. Vi anländer parken precis när den öppnar och går direkt till Garganta del Diablo (Devil's Throat) för att komma fram innan alla andra är där. Här får vi verkligen uppleva detta naturliga underverk. Vattenfallen är omgvina av fuktig, subtropisk regnskog och vegetation. Här finns mängder av olika djur och färgglada fåglar. Den argentinska sidan av vattenfallen är full av små stigar och trappor vilket ger dig möjlighet att upptäcka Iguazúfallen från flera perspektiv. Lunch (ingår inte) intas i den här fantastiska miljön. Hela turen tar ca 6-7 timmar. Tillbaks till hotellet. Middag på egen hand. (F)

 • Dag 12 Foz de Iguazú - den brasilianska sidan

  I dag tar vi oss till den brasilianska sidan av vattenfallen. Glöm inte passet! Medan Argentina har 80% av vattenfallen på sin sida har Brasilien den bästa panoramautsikten! På den argentinska sidan får du den sensationella upplevelsen av att vara mitt inne i fallen men det är bara genom att besöka den brasilianska sidan som du kan uppleva den verkliga oändligheten av Iguazúfallen! Ta din tid och gå små stigar och känn svalkan av vattnet. När du promenerar över Salto Santa María känns det som att gå på vattnet! Möjlighet att besöka Parque Das Aves (ingår inte) - en fågelpark med 900 fåglar och 130 arter. Här finns tukaner, krokodiler, anacondas, färgglada aror och mycket annat. På eftermiddagen transfer till flygplatsen för hemresa, alternativt vidare till Rio de Janeiro för att uppleva denna vibrerande storstad - sambans och fotbollens hem. (F)

 • Dag 13 Hemma i Sverige igen

  Vi har en mellanlandning i Europa innan vi når svensk mark igen. Ankomst Sverige på eftermiddagen/kvällen.

Resans höjdpunkter

 • Dagarna i Buenos Aires - tangons huvudstad
 • Upplevelsen i Patagoniens storslagna natur
 • Vyn över Mt Fitz Roy
 • Vandringen på Petito Morenoglaciären
 • Iguazú Falls

Karta

Resfakta

Reslängd 13 dagar
Avreseort Stockholm, Göteborg, Köpenhamn
Avresor Kontakta oss för information kring avresedatum
Pris Från 54 800 kr, barnrabatt finns
Detaljerade priser

58 800 kr per person för del i dubbelrum
56 800 kr per person för del i trippelrum
54 800 kr per person för del i fyrbäddsrum

Barnpris

47 800 kr/barn upp till 11 år. Gäller för 1-2 barn som delar rum med 2 vuxna.

I priset ingår
 • Flyg Sverige - Buenos Aires t/r inkl. skatter
 • Alla inrikesflyg inkl. skatter
 • Klimatkompensation för alla flyg
 • Boende på hotell och lodger enligt program
 • Frukost alla dagar
 • Omnämnda måltider
 • Stadsrundtur i Buenos Aires
 • Heldagstur till El Ombú de Areco inkl. barbecue-lunch
 • En heldagsvandring Patagonien
 • Heldagstur Perito Moreno Glacier
 • 2 halvdagsturer Iguazú Falls
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Måltider och utflykter ej specificerade i programmet, dryck, dricks

Extra dagar

Extra dagar i Rio kan ordnas på förfrågan, hör med oss för priser.

Så här bokar du
Klicka på knappen Boka direkt och fyll i uppgifterna. Du betalar ingenting nu. När du har slutfört din bokning får du en bekräftelse och en faktura på din anmälningsavgift som ska betalas inom 7 dagar. Vi garanterar din bokning under den tiden. Datum och belopp för slutbetalning framgår av din faktura, normalt är det 40 dagar före avresan. Vissa resor går inte att boka direkt, du får då fylla i ett formulär så återkommer vi med ett reseförslag.
Läs om hur du bokar och nästa steg Inför din resa »

Resplan

Dag 1. Flyg till Buenos Aires
Dag 2. Buenos Aires - Sydamerikas "Paris"
Dag 3. Casa Rosada och La Boca
Dag 4. La Pampa och Gauchokultur
Dag 5. Mot Patagonien
Dag 6. Lagunas de los Tres och Mt Fitz Roy
Dag 7. Rio de las Vueltas
Dag 8. El Calafate
Dag 9. Heldagstur - Perito Moreno Glacier
Dag 10. Iguazú Falls
Dag 11. Iguazú National Park - den argentinska sidan
Dag 12. Foz de Iguazú - den brasilianska sidan
Dag 13. Hemma i Sverige igen

Boende

Vi bor bekvämt på hotell och lodger genom hela resan.

Visum

Visum behövs inte för svenska medborgare.

Resans karaktär

Det ingår 2 heldagsturer i Patagonien. Vandringen sker inte på hög höjd, och vi bär endast en lätt dagspackning. 

Deltagarantal

Min 10, max 14

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svarar på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att alla resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Alla eventuella flygresor är klimatkompenserade. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Boendena kan komma att ändras, vi presenterar ett urval av de hotell vi brukar använda på våra resor.

Boende

 • Casa Sur Palermo Hotel, Buenos Aires

  Casa Sur Palermo Hotel ligger i en mysig del av Buenos Aires. Här finns gott om barer, gallerier och de bästa restaurangerna i staden. Hotellet har 54 smakfullt inredda rum och 7 sviter, alla med TV, safety box, A/C, Nespressomaskin, minibar och wifi. På hotellet finns en stor takbar, en pool, samt ett gym.

 • Hostería Senderos, El Chaltén

  Vid foten av Mount Fitz Roy ligger Hostería Sendereos. Arkitekturen är typiskt patagonisk. Hotellet har 21 rum som har designats för att ge känslan av värme och lugn. Alla rum har wifi, TV, hårtork och safety box. Det finns en restaurang som serverar typiskt patagonisk mat. Den vänliga personalen hjälper gärna till att boka utflykter.

 • Los Ponchos, El Calafate

  Los Ponchos Boutique Hotel ligger i El Calafate i Santa Cruz-provinsen. Här får vi en unik upplevelse. Hotellet ligger ett par minuter från byn och med utsikt över Argentinosjön. Det finns fri wifi, TV och safety box på rummen. Möjlighet att låna cyklar för att utforska omgivningarna. 

 • Iguazú Jungle Lodge, Puerto Iguazú

  Iguazú Jungle Lodge ligger inbäddat i grönska, och här bor vi verkligen granne med regnskogen. Lodgen har fått flertalet utmärkelser för sitt miljöengagemang, bland annat från WWF. Här bor vi i mysiga bungalows, alla med fri wifi. Njut av regionens tropiska frukter till frukost. Det finns en pool och en restaurang och vi befinner oss inte långt ifrån det mäktiga naturundret - Iguazúfallen!