Översikt

Tilläggsresa: Minisafari i Tarangire och Ngorongoro

Minisafari efter Kilimanjarobestigning med besök i två av de mest kända safariparkerna i norra Tanzania - Tarangire och Ngorongoro. Två nätter på Highview Lodge i Karatu ingår med helpension.

Här på savannerna finner vi både spänningen och lugnet efter en prövande Kilimanjarobestigning. Guiden visar oss var lejon, gepard och noshörning håller till i Ngorongorokratern och vid Lake Manyara omges vi av giraffer, flodhästar och flamingoflockar.

Vi börjar safarin i Tarangireparken där vi kryssar runt bland elefanter och märkliga baobabträd. Det är lätt att bli tagen av alla intryck även på en kortare safari av de olika landskapen vi passerar, med storslagna savanne. Nästa dag blir det en heldagstur i Ngorongorokratern, med massor av djur som lejon, gepard, antiloper, flodhästar och med lite tur kan vi få se svart noshörning. På vägen tillbaka får vi se utsikten från Rift Walleys mäktiga stup.

Reseprogram

 • Dag 1 Tarangire National Park

  Färd genom afrikansk landsbygd med massajbyar från Moshi via Arusha till Tarangireparken i ungefär tre timmar. Safari på småvägarna längs Tarangirefloden med picknicklunch. Här finns elefant, zebra, giraff, gnu och många andra savanndjur. Fågellivet är också mycket rikt. Mot kvällen fortsätter vi 9 mil via Lake Manyara till Karatu och Highview Hotel uppe på Rift Valleys högland. Middag och vila på balustraden för att prata om dagens upplevelser.

 • DAG 2 Heldag i Ngorongorokraten

  Tidig start efter frukost för heldags gamedrive i Ngorongorokratern. Fantastiska vyer över regnskogen på vulkanens utsida och över kratern på väg in i Ngorongoro. Här finns många slags savanndjur samlat på en liten yta. Vi äter medhavd lunchbox nere i kratern. Här kan man även få se den sällsynta svarta noshörningen, elefanter med stora betar, förutom lejon och geparder. Vi omges av höga kraterväggar. Här nere finns allt från en liten akacieskog, stora savanner, sötvattenskärr och saltvattensjö med flamingos. På kvällen återfärd till Highview Hotel för middag.

 • DAG 3 Highview Karatu - återfärd till flygplatsen

  Bufféfrukost i lugn och ro på hotellet. Kanske ta ett dopp i poolen innan vi checkar ut från hotellet. Vidare färd till inrikesflygplatsen vid Arusha, för flyg till Zanzibar eller Dar es Salaam för de som skall fortsätta med sol och bad. Alternativt fortsätta ytterligare 1,5 timme, via Arusha till Kilimanjaros flygplats, för de som skall flyga hem till Sverige på em. eller kvällen.

Resans höjdpunkter

 • Möt lejon, elefanter, bufflar, giraffer, zebror och flodhästar i två berömda safariparker, Ngorongoro och Tarangire.
 • Två nätter på Highview Hotel med bra läge i högländerna.
 • Egen safari med egen förare/guide på valfritt datum efter Kilimanjarobestigning.

Resfakta

Reslängd 3 dagar
Avreseort Safarin utgår från Moshi där din Kilimanjarobestigning börjar/slutar
Avresor I anslutning till Kilimanjarobestigningen
Pris Från 7 900 kr
Enkelrumstillägg Gör man safarin på egen hand kostar den 16 500 kr. (enkelrum)
Detaljerade priser

Pris per person varierar med antalet personer i din grupp: 10 500 kr vid 2 deltagare. 8 900 kr 3 deltagare (trippelrum). samt 7 900  kr vid 4 deltagare.

I priset ingår
 • Safari 3 dagar/2 nätter, med egen Land Rover med förare/guide.
 • Helpension samt alla inträden och parkavgifter.
 • Transfer till flygplatsen efter safarin.
Information om avresor

Tilläggresan avgår valfri dag för att passa alla kiliturer, juni - mars. Denna tilläggsresa kan endast bokas i samband med Kilimanjarobestigning. Ni kan lägga till en halvdags safari i Lake Manyara dag 3 om ni flyger hem sen eftermiddag/kväll på förfrågan.

Resplan

Dag 1. Tarangire National Park
Dag 2. Heldag i Ngorongorokraten
Dag 3. Highview Karatu - återfärd till flygplatsen

Visum

Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

Resans karaktär

Koppla av med en spännande safari efter en ansträngande Kilimanjarobestigning. Parkerna ligger i nära anslutning till Kilimanjaro. Lämplig tid att resa är juni–mars, eftersom det är regnperiod i april–maj. I november infaller en mindre regnperiod, men den är normalt inte besvärande. Klimatet är varmt och fuktigt året om, 25–35 grader.


Ett perfekt alternativ för den som vill få uppleva ett smakprov på det facinernade livet på savannen, i kombination med en Kilimanjarobestigning. Eftersom det är en tvådagars tur går det även att fortsätta med sol och bad i Indiska Oceanen efteråt.

Deltagarantal

Min 2, max 6. Normalt reser du endast med ditt eget resesällskap, och en guide.

Att resa i pandemin
Vi följer svenska UDs reserekommendationer och du får full återbetalning om din resa skulle bli inställd. Läs mer här »

Rådgivning på distans
Vi erbjuder rådgivning på distans via Zoom, Teams eller liknande format. Hör av dig till oss på resor@aventyrsresor.se så bokar vi en tid för att diskutera din nästa resa och svara på dina frågor.

Hållbarhet
Genom att besöka nationalparker och naturreservat bidrar vi till att skydda och bevara värdefulla naturområden och habitat. Vår ambition är att all resor ska bidra till en hållbar utveckling på resmålet. Flygresan är klimatkompenserad. Läs mer här »

Om Äventyrsresor
Upplevelsen är det exklusiva. I små grupper kommer vi nära nära. Om oss »

Bra att veta

Genom att besöka de storslagna parkerna bidrar du till deras finansiering och bevarande för framtida generationer.

Boende

 • Highview Hotel

  Highview Hotel har pool och en fantastisk utsikt över byn med omnejd. Här serveras frukost- och middagsbuffé, underhållning med afrikansk dans på kvällen. Enkla men fräscha dubbelrum med 2 queensize sängar, dusch och toalett.